Jaffa-Komerc sa svoje plantaže nudi samo najbolje i najzdravije jabuke

11.11.2014. 16:21 / Izvor: eKapija.ba
Jaffa-Komerc sa svoje plantaže nudi samo najbolje i najzdravije jabuke
OTVORI GALERIJU

Jabuka smanjuje štetni holesterol. Ima blago antibiotičko i antiinflamatorno djelovanje. Pojedite dvije-tri jabuke dnevno i nećete morati kod kardiologa.

Jabuka smanjuje štetni holesterol. Ima blago antibiotičko i antiinflamatorno djelovanje. Pojedite dvije - tri jabuke dnevno i nećete morati kod kardiologa. Studije pokazuju da redovno konzumiranje ove voćke smanjuje rizik od slaga i srčanog udara.

Jabuke smanjuju nivo holesterola i triglicerida. Iako ovo voće sadrži više vlakna nego soka i jedan i drugi sastojak pozitivno utiču na zdravlje.

Veliki je izvor katehina, supstance koja sprječava nastanak raka, a neka istraživanja pokazuju da smanjuje i rizik od raka pluća.

Posebne klimatske pogodnosti Blagaja ali i blagodat kvalitetnog tla i bogatsvo vode je uz trud i iskustvo firmi Jaffa-Komerc omogućilo da Vam s svoje plantaže ponudi samo najbolje i najzdravije jabuke.

Ukupna plantaže se proteže na površini od 80 ha kvalitetnog hercegovačkog tla. Prednost i konkurentnost Jaffa-Komerc d.o.o. u odnosu na druge se očituje u jako velikim proizvedenim količinama ranog voća.

"Jabuke uzgajamo na najoptimalniji način te Vam tako možemo ponuditi jako atraktivne sorte izrazito lijepog izgleda i prepoznatljivog okusa", poručuju iz Jaffa-Komerca.

Jaffa-Komerc raspolaže  plantažom voća, koja je izgrađena po uzoru na moderne svjetske plantaže.

"Naši polodvi su zaštićeni protugradnom mrežom, a zalijevanje se odvija preko drip sistema. Osim toga obrada plantaže se vrši najmodernijom tehnologijom zadnje generacije, berba se odvija platformama za berbu", ističu iz Jaffa-Komerca.

Svi plodovi u Jaffa-Komercu se sortiraju po veličini i težini najsavremenijom sortirnicom i pakuje se po želji kupca. Prilikom odabira pakovanja u Jaffa-Komercu vode računa o prirodnim i razgradivim materijalima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti