Jahorina se predstavila na Expo-zim sajmu u Beogradu

08.12.2011. 14:18 / Izvor: SRNA
Jahorina se predstavila na Expo-zim sajmu u Beogradu

Na 26. međunarodnom sajmu zimske sportske opreme, turizma i rekreacije, koji je počeo u Beogradu, predstavio se i turistički centar Jahorina iz Republike Srpske /RS/, koji se može pohvaliti već sa 20 centimenara snijega.

Ponudu planine Jahorina kao turističke destinacije predstavili su Turistička organzacija /TO/ Istočno Sarajevo i Udruženje hotelijera sa Jahorina, koje je okupilo sedam hotela - Termag, Vučko, Bord, Sniježna kraljica, Dva javora, San i Nebojša.

Svi hoteli na ovoj u regionu poznatoj planini su, zbog ekonomske krize, smanjili cijene smještaja, koji se kreće od 20 do 90 eura u zavisnosti od turističkog perioda i kategorije hotela.

Turistima, koji posjete ovu planinu kod Sarajeva, nude se kao zanimljivosti ski safari, obilazak sniježnim vozićem, ski pas od 30 KM dnevno, škole skijanja, gdje čas u prosjeku košta od 10 do 15 evra po osobi, paraglajding i škola paraglajdinga.

Stručni saradnik za marketing TO Istočno Sarajevo Predrag Lopatić rekao je Srni da je posebna atrakcija za turiste planinska kuća u etno stilu "Stari dvori", koja se nalazi na 1.870 metara nadmorske visine, kod dolazne stanice šestosjeda i dvosjeda na Poljicama.

Lopatić je rekao da na Jahorinu dolazi najviše turista iz bivše jugoslavije i to iz Srbije, a sve je više i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, pa i Makedonije, a dolaze u manjem broju i gosti iz zapadne Evrope.

On je istakao da TO Istočno Sarajevo ima i kompletnu turističku ponudu samog grada, kao i druge turističke aranžmane kao što je posjeta pećini Orlovača, kod Mokrog.

Dragan Jakić ispred hotela Termag je rekao Srni da je optimista da će na Jahorini biti snijega tokom čitave zimske sezone, navodeći da su turisti iz Srbije najzastupljeniji na Jahorini.

On je naveo da se za turiste priređuju i zabave u večernjim časovima u klubovima i kafićima na Jahorini i da su cijene smještaja i ski pasa povoljne.

Ukupna dužina skijaških staza na Jahorini iznosi oko 20 kilometara, a kapacitet žičara 11 000 skijaša na sat, dok centar ima dva šestosjeda, tri dvosjeda i tri lifta, jedan bejbi ski lift, dvije teške staze, tri lake staze i deset srednje teških staza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti