Jami i Neimax dogovorili isporuku za Prištinu

14.05.2013. 11:55 / Izvor: Fena
Jami i Neimax dogovorili isporuku za Prištinu

Bosanskohercegovačke firme imale su uspješan nastup na Međunarodnom općem sajmu "Priština 2013", koji je održan od 8. do 11. maja, organizirala je PKFBiH, uime komorskog sistema BiH.

Bosanskohercegovačke firme imale su uspješan nastup na Međunarodnom općem sajmu "Priština 2013."

"Na sajmu u Prištini predstavile su se firme iz BiH iz oblasti tekstilne, drvne i elektroindustrije, te prehrambene i grafičke industrije. Njihov nastup bio je izuzetno uspješan zbog velike potražnje za njihovim proizvodima", izjavila je Feni savjetnica u Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) Šemsa Alimanović.

Predstavljanje bh. privrednika na tom sajmu, koji je održan od 8. do 11. maja, organizirala je PKFBiH, uime komorskog sistema BiH.

Na prištinskom sajmu, među ostalim, učestvovale su firme: Jami d.o.o. Sarajevo -  Tešanj, zatim Promo Donji Vakuf, Neimax Visoko, Mekom Visoko, te AB Neretva Mostar.

"Svi su zadovoljni učešćem na sajmu, a prve probne uzorke će, kako je dogovoreno, isporučiti Jami i Neimax", izdvojila je Alimanović.

Ona je dodala da je pored problema koji prate privrednu saradnju (dokumentacija, vize...) velika zainteresiranost za bh. proizvode na kosovskom tržištu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti