Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar obustavljaju sve aktivnosti do 1. aprila

17.03.2021. 17:15 / Izvor: Akta.ba

S obzirom na pogoršanu zdravstvenu situaciju zbog trećeg vala pandemije koronavirusa u Kantonu Sarajevu uprave dvije javne ustanove, čiji je osnivač Općina Centar, su odlučile da od 17. marta do 1. aprila ove godine obustavljaju sve programske aktivnosti i prelaze na online sistem u svim projektima gdje je to moguće.

Javna ustanova "Centar za kulturu i mlade" će sve svoje projekte prilagoditi postojećoj epidemiološkoj situaciji. Sve škole i kursevi, koje Centar realizuje u prostorijama u Jelićevoj, u FIS-u i u Centru za mlade na Gorici, će preći na online sistem nastave o čemu su polaznici blagovremeno obaviješteni, saopćeno je iz Općine Centar. 

Također će uprava Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" naredne dvije sedmice obustaviti sve projekte koje realizuje u zatvorenim prostorima posebno u objektu FIS-a a to su: univerzalna škola sporta za predškolce, rekreacija za treću životnu dob, besplatni aerobika za žene, školu gimnastike te besplatne projekte koje realizuju u okviru projekta „365 sport plus“ (škole: odbojke, rukometa, košarke, univerzalna škola sporta za školarce, malog fudbala, tenisa, fudbala te tenisa za odrasle).

Uz poštivanje važećih epidemioloških mjera sve aktivnosti koje se obavljaju na vanjskim terenima neće biti obustavljene poput škole atletike koju realizuju na otvorenom atletskom poligonu stadiona na Koševu, kao i aktivnosti na vanjskim pomoćnim terenima.

Uposlenici ove dvije ustanove će raditi u smjenama po kombinovanom modelu, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja zaraze. Ukoliko ovakva situacija sa pandemijom potraje ova odluka o obustavi projekata ove dvije javne ustanove biće produžena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti