Javni poziv: Općina Bosanska Krupa podržava subjekte male privrede

15.09.2020. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv: Općina Bosanska Krupa podržava subjekte male privrede

Općina Bosanska Krupa danas je objavila još jedan poziv privrednicima u svrhu saniranja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Odnosi se na subjekte male privrede koji zapošljavaju manje od deset lica.

Općina Bosanska Krupa danas je objavila još jedan poziv privrednicima u svrhu saniranja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Odnosi se na subjekte male privrede koji zapošljavaju manje od deset lica, a koja su ostvarila pad prihoda veći od 20 posto u periodu od 1. marta do 31. augusta 2020. godine u odnosu na isti period 2019. godine.

Na javni poziv čija je svrha podrška u održavanju tekuće likvidnosti i očuvanje radnih mjesta mogu se prijaviti pravna i fizička lica koja imaju sjedište na području općine Bosanska Krupa, koja nemaju dugovanja prema Općini Bosanska Krupa zaključno sa 31.12.2019. godine, koja su na 31.3.2019. godine zapošljavali manje od 10 lica i koja imaju ostvaren pad prihoda veći od 20 posto u periodu 1. marta do 31. augusta 2020. godine u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupna sredstva planirana za realizaciju ovog poziva je sto hiljada KM. Iznos sredstava na koji aplikant može ostvariti pravo ovisi o procentu pada prometa, što je veći procent veći je i iznos podrške Općine Bosanska Krupa, s tim da je maksimalan iznos pet hiljada KM.

Javni poziv u kojem se nalaze svi detalje vezani za korisnike, pravo učešća, način podnošenja prijava, odabir prijava i dodjelu sredstava, kao i prijavni obrazac, dostupni su i na stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom: https://www.akta.ba/Tender/javni-poziv-za-dodjelu-sredstava-po-programu-podrske-subjektima-male-privrede-zbog-posljedica-izazva/1513259.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 22. septembar 2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti