Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Javni poziv za dodjelu 200.000 KM podsticaja iz gradskog budžeta

18.04.2014. 11:26 / Izvor: SRNA

Grad Prijedor raspisao je danas javne pozive za dodjelu podsticajnih sredstava u okviru više različitih programa kojima je zajednički cilj smanjenje nezaposlenosti, a za koje je u gradskom budžetu predviđeno blizu 200.000 KM.

Najviše novca, po 85.000 KM, predviđeno je za programe "Podsticaj samozapošljavanju" i "Podsticaj poslodavcima za zapošljavanje novih radnika", 17.000 KM namijenjeno je za "Podsticaj zapošljavanja mladih visokoobrazovanih kadrova", a 12.250 KM za uvođenje standarda kvaliteta.

Sredstva iz "Podsticaja samozapošljavanju" iznose od 3.000 do 5.000 KM po korisniku, iz programa "Podsticaj zapošljavanja mladih visokoobrazovanih kadrova" 3.000 KM po korisniku, a iz "Podsticaja poslodavcima za zapošljavanje novih radnika" 2.000 KM, 2.500 KM i 3.000 KM, u zavisnosti od stručne spreme radnika.

Podsticaji po ovim osnovama dodjeljuju se licima koja u toku 2014. godine registruju zanatsko-preduzetničku djelatnost ili privredno društvo i poslodavcima koji u toku 2014. godine zaposle lica sa evidencije nezaposlenih, pod uslovom da ih u radnom odnosu zadrže najmanje godinu dana i da u tom periodu ne smanjuju postojeći broj radnika.

Podsticaj od 2.500 do 5.000 KM mogu dobiti preduzetnici ili privredna društva koja izvrše sertifikaciju u toku ove godine, pod uslovom da posluju s dobitkom, da redovno izmiruju poreze i doprinose i da nisu dobijali podsticaje iz gradskog budžeta za sertifikaciju u prethodne četiri godine, uz napomenu da se ova sredstva ne dodjeljuju za resertifikaciju.

Rok za dostavljanje prijava za sve javne pozive je 30. septembar 2014. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu grada Prijedora.

Odluku o dodjeli podsticajnih sredstava donosi gradonačelnik na osnovu prijedloga imenovane komisije, a gradska uprava će sa izabranim korisnicima zaključiti ugovor kojim se detaljno regulišu prava i obaveze potpisnika.

Javni pozivi objavljeni su u današnjem broju lokalnih sedmičnih novina "Kozarski vjesnik" i na zvaničnoj internet stranici grada www.prijedorgrad.org.

Sve budžetske stavke jednake su stavkama iz rebalansa budžeta za 2013. godinu, ali su manje za oko 15 odsto u odnosu na plan budžeta za 2013. godinu, budući da se iz godine u godinu ponavlja praksa da se na ovakve javne pozive ne prijavi dovoljan broj kandidata koji ispunjavaju propisane uslove.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti