Javni poziv za projekt "Plastic Free objekti u Nacionalnom parku Una"

23.06.2020. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv za projekt 'Plastic Free objekti u Nacionalnom parku Una'

Aktivnosti projekta "Plastic Free objekti u Nacionalnom parku Una" usmjerene su na identificiranje ugostitelja i drugih turističkih subjekata.

Udruženje Turistički klaster Unasana provodi izradu akcijskog plana alternativnih rješenja zamjene upotrebe jednokratne plastike i edukativne radionice u sklopu projekta "Plastic Free objekti u Nacionalnom parku Una", koji implementiraju u okviru projekta "Misli o prirodi!" u partnerstvu sa Centrom za promociju civilnog društva, a finansiran sredstvima Vlade Švedske.

Aktivnosti projekta "Plastic Free objekti u Nacionalnom parku Una" usmjerene su na identificiranje ugostitelja i drugih turističkih subjekata koji koriste jednokratnu plastiku u svom poslovanju, izraditi akcijski plan o mogućim alternativnim rješenjima zamjene jednokratne plastike, te kroz dvije edukativne radionice učesnicima ponuditi alternativna rješenja zamjene jednokratne plastike, kako bi istu izbacili iz upotrebe u svom poslovanju.

Učesnici koji iz svog poslovanja izbace upotrebu jednokratne plastike dobit će oznaku "Plastic Free", sve u svrhu ujednačavanja ugostiteljskih kapaciteta i stvaranja prepoznatljive ponude po osnovu koje bi se stvorila slika područja koje se odgovorno brine o svom okolišu, jačanja ekološke kulture u lokalnoj zajednici, te zagovaranje održivih programa u oblasti upravljanja otpadom.

Period realizacije programa izrada akcijskog plana i edukacije/radionice u okviru Plastic Free projekta: juli-august 2020. godine.

Krajnji rok za dostavljanje je 2. juli 2020. godine do 14:00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti