Jedan od vodećih osiguravatelja života Merkur BH proslavio 15. rođendan

10.05.2018. 13:49 / Izvor: Akta.ba

Sa gotovo 155 miliona KM aktive kompanija je pozicionirana među TOP 3 osiguravajuća društava u Bosni i Hercegovini.

Merkur BH osiguranje, kompanija koja je u vlasništvu Vienna Insurance Group, vodeće osiguravajuće grupaciji u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi i dobitnik Best Buy Awarda za 2017/2018 godinu obilježilo je u Sarajevu 15 godina uspješnog poslovanja.

Društvo je osnovano 2003. godine u Bosni i Hercegovini i do danas broji preko 219.000 zaključenih ugovora o osiguranju.

Zahvaljujući preko 200 godina dugoj tradiciji i aktivnoj podršci matične kuće iz Austrije, Merkur BH osiguranje je jedan od vodećih osiguravatelja života te društvo sa najvećom mrežom prodajnih partnera u finansijskom sektoru u BiH.

Sa gotovo 155 miliona KM aktive kompanija je pozicionirana među TOP 3 osiguravajuća društava u Bosni i Hercegovini.

"Jako smo sretni zbog jubileja kojim danas obilježavamo 15. godina našeg rada u BiH i doprinosa u promicanju svijesti o potrebi zaštite najvrijednijeg – života i zdravlja nas i naših najmilijih. Ponosni smo na činjenicu da smo našim inovativnim pristupom pod sloganom „Danas za Vaše sutra“ prepoznati kao jedinstvena osiguravajuća kuća u našoj zemlji koja nudi preventivne programe osiguranja i usluge kao odgovor na izazove modernog načina života. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim svim našim osiguranicima, partnerima, medijima, prijateljima Merkur BH osiguranja, a naročito našim zaposlenicima, na ukazanom povjerenju i podršci koja nam je osigurala da danas slavimo ovaj vrijedni jubilej. Hvala vam i želim nam svima sretan 15. rođendan", istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

U svojim nastojanjima da posredstvom uvođenja najznačajnijih evropskih programa osiguranja života i zdravlja pruže što veći stepen finansijske i socijalne zaštite stanovništvu BiH, Merkur BH osiguranje je prvo osiguravajuće društvo koje je u BiH osiguralo teške bolesti,  transplantaciju matičnih ćelija uzetih kod poroda te prvo osiguravajuće društvo koje je ponudilo osiguranje kredita u svrhu rasterećenja dužnika i žiranata od drugih sredstava obezbjeđenja.

"Veoma smo ponosni na 15. godina aktivnog i uspješnog partnerstva sa našim osiguranicima i njihovim porodicama. Kao izraz našeg dubokog poštovanja i zahvalnosti za dugogodišnje povjerenje, odlučili smo se da u narednih mjesec dana u kojima proslavljamo naš rođendan, svim našim trenutnim i novim osiguranicima poklonimo do 15% popusta za 15. rođendan i to na sve novozaključene ugovore životnog osiguranja. Pored toga, sve naše klijente očekuju i prigodni pokloni i iznenađenja, stoga pozivamo sve zainteresovane da se jave u najbližu podružnicu Merkur BH osiguranja te iskoriste ove fantastične rođendanske popuste", rekao je Borislav Doder, Izvršni direktor Merkur BH osiguranja.

U smislu unapređenja zdravlja i kvalitete života u BiH, Merkur BH osiguranje je pokrenulo značajan broj projekata od kojih se već drugu godinu zaredom realizuju i izdvajaju projekat uspostavljanja boljih uslova boravka i ishrane u osnovnim školama pod nazivom ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’ kao i noćna trka “MerkurRun4Lifestyle” kojom se učešćem više hiljada učesnika podstiče zdrav i aktivan životni stil.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti