Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Jedanaest proizvođača s područja USK na 5. Bosanskokrupskom sajmu meda

Organizatori, kao i svake godine do sada su Općina Bosanska Krupa i Udruženje pčelara "Lipa" iz Bosanske Krupe. Podršku i pomoć pri organizaciji pružaju JKP "10. Juli" i LAG Una-Sana.

20.09.2014. 08:43 / Izvor: eKapija.ba

Jučer je počeo 5. Bosanskokruspki sajam meda. Na Trgu Alije Izetbegovića svoje proizvode izlaže jedanaest proizvođača s područja Unsko-sanskog kantona. Sajam traje dva dana, a obogaćen je stručnim predavanjima, kulturno-umjetničkim programom mališana iz Dječijeg obdaništa i članova KUD-a Stari grad, te organiziranim posjetama udruženja i privrednih subjekata.

Organizatori, kao i svake godine do sada su Općina Bosanska Krupa i Udruženje pčelara "Lipa" iz Bosanske Krupe. Podršku i pomoć pri organizaciji pružaju JKP "10. Juli" i LAG Una-Sana.

Većina izlagača je iz grada domaćina, ali ima ih i iz drugih krajeva USK. To su Obrtnička radnja TIM-MED, Slatka tajna - domaći proizvodi, Pčelarstvo „Hodžić“, Prirodna kozmetika Anita Hodžić, Bekir i Mina Šabić, Mehmedalija Harbaš, Porodično pčelarstvo „Hodžić“, Timka Mašić, Alma Šertović, Ahmet Crnkić, te Udruženje pčelara „Lipa“. Na njihovim štandovima se po nižim cijenama nego inače može pronaći kvalitetan i provjeren med, kao i preparadi napravljeni od meda.

Sve njih, zajedno s posjetiocima u svojim obraćanjima u programu otvaranja, pozdravili su predsjednik Udruženja pčelara "Lipa“ Hajrudin Šabić, predsjednik Skupštine saveza pčelara USK Remzija Hodžić, v.d. ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK Denis Kozlica.

Peti i već tradicionalni Bosanskokruspki sajam meda otvorio je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović koji je u svom obraćanju između ostalog izrazio zadovoljstvo što se sajam uspio održati i što svake godine biva bogatiji i posjećeniji.

Zatvaranje sajma, uz dodjelu zahvalnica, predviđeno je danas u 17:00 sati. U isto vrijeme i na istom mjestu, na Trgu Alije Izetbegovića, organizirana je i prezentacija predstavnika kulturno-umjetničkih društava iz više zemalja regiona koji učestvuju na smotri folklornog stvaralaštva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti