Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Jedinstveno mišljenje Vlade i Kriznog štaba o mjerama imunizacije u KS

24.08.2021. 13:45 / Izvor: Akta.ba

Ranije najavljeni sastanak Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS na kojem su izneseni podaci o trenutnoj epidemiološkoj situaciji održan je danas.

Ovom prilikom, dodatno su obrazloženi prijedlozi Kriznog štaba u cilju sprečavanja širenja zaraze Covid-19 oboljenja u Kantonu Sarajevo.
Sjednica Vlade KS, na kojoj će se razmatrati usvajanje ovih preporuka, održat će se u četvrtak.

Članovi Vlade i Kriznog štaba saglasni su da je potrebno napraviti jasne korake i redoslijed donošenja ovih odluka, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Jedinstveno je mišljenje predstavnika Vlade i Kriznog štaba o tome šta je potrebno poduzeti u pravcu promocije važnosti imunizacije u našem kantonu.
Krizni štab Ministarstva zdravstva KS sastat će se ponovno prije sjednice Vlade u četvrtak i u skladu sa današnjim sastankom revidirati preporuke koje će biti upućene na usvajanje.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS usmjereno je na Federalni krizni štab i njihovo revidiranje mjera, koje su na snazi od prošle godine, po pitanju obrazovnih ustanova, te će u skladu sa tim donijeti nove odluke o odvijanju nastavnog procesa u Kantonu Sarajevo.

PODIJELI:

TAGOVI:

Vlada KS

Krizni štab

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti