Jedna od vodećih turističkih kompanija u svijetu Thomas Cook posjetila RS

30.01.2018. 14:04 / Izvor: Akta.ba
Jedna od vodećih turističkih kompanija u svijetu Thomas Cook posjetila RS

Razgovarano je o mogućnostima za dodatno promovisanje Republike Srpske na svjetskom turističkom tržištu.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima kompanije ''Thomas Cook'' , najstarije i jedne od vodećih turističkih kompanija u svijetu.

Razgovarano je o mogućnostima za dodatno promovisanje Republike Srpske na svjetskom turističkom tržištu, za šta je iskazan interes kompanije koja ima svoje poslovnice širom svijeta i koja svake godine bilježi preko 19 miliona korisnika turističkih usluga.

Predstavnici kompanije su nakon višednevnih posjeta destinacijama u Republici Srpskoj, gdje su, između ostalog, obišli Jahorinu, Višegrad, Banjaluku i Sutjesku, izrazili oduševljenje zbog ogromnih potencijala koje Republika Srpska ima.

Prema njihovih riječima, pored nevjerovatnih prirodnih raznolikosti koje su vidjeli, kulturnog nasljeđa koje su upoznali, imali su priliku i da dožive tradicionalne običaje koji se generacijama baštine u potkozarskom kraju.

Ministar Gluhaković izrazio je spremnost za buduću saradnju i potencijalne modele predstavljanja destinacija Republike Srpske na međunarodnom nivou od strane poznate kompanije.

''Budući da je kompanija Thomas Cook ostvarila saradnju sa zemljama iz okruženja kada je riječ o uspješnoj promociji i kreiranju pozitivnog turističkog imidža zemalja, sigurni smo da i Republika Srpska može da ima koristi od ovakve saradnje'', rekao je ministar Gluhaković.

On se zahvalio i Turističkoj agenciji ''Unis turs'' iz Banjaluke koja je preduzela aktivnosti oko koordinacije posjete predstavnika kompanije ''Thomas Cook'' Republici Srpskoj kako bi se ostvario uspješan kontakt između kompanije i potencijalnih saradnika u Srpskoj.

Na sastanku je potvrđeno da je u maju ove godine planiran ponovni dolazak predstavnika kompanije kada bi obišli i druge destinacije koje do sada nisu imali priliku da posjete.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti