Jednoglasno usvojen set zakona o povećanju plata u RS

26.05.2021. 11:01 / Izvor: Akta.ba
Jednoglasno usvojen set zakona o povećanju plata u RS

Narodna skupština Republike Srpske sinoć je jednoglasno, po hitnom postupku, usvojila set zakona kojima se plate u zdravstvu povećavaju za šest odsto, a ostalim radnicima u Republici Srpskoj pet odsto.

Narodna skupština Republike Srpske sinoć je jednoglasno, po hitnom postupku, usvojila set zakona kojima se plate u zdravstvu povećavaju za šest odsto, a ostalim radnicima u Republici Srpskoj pet odsto. 

Usvojeni su Zakon o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda RS, te Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici.

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS, te Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike.

Po hitnom postupku usvojeni su Zakon o izmjenama Zakona o porezu na dohodak i Zakon o dopuni Zakona o doprinosima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je, nakon što je apsolviran dnevni red, zaključio rad 19. posebne sjednice Narodne skupštine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti