Jednoglasno usvojeni odgovori na Upitnik Evropske komisije

14.02.2018. 14:07 / Izvor: Fena
Jednoglasno usvojeni odgovori na Upitnik Evropske komisije

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić potvrdio je da su na današnjoj sjednici Vijeća jednoglasno prihvaćeni odgovori na Upitnik Evropske komisije.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić potvrdio je novinarima u Sarajevu da su na današnjoj sjednici Vijeća jednoglasno prihvaćeni odgovori na Upitnik Evropske komisije.

Ponovio je da su evropske integracije najvažniji vanjskopolitički cilj na kojem je Vijeće ministara cijelog mandata predano radilo te podsjetio na sve ono što je realizirano u posljednjih 30 mjeseci.

"Zbog te predanosti 2015. i 2016. godina su najuspješnije godine u tom smislu, u 2017. godini bilo je zastoja, blokada i opstrukcija, ali krajem prošle godine i u ovoj godini vratili smo se na efikasnu i uspješnu dinamiku realiziranja ciljeva na putu ka Evropskoj uniji", kazao je Zvizdić.

Odgovaranje na Upitnik bilo je najsloženiji zadatak, smatra Zvizdić, ali današnje jednoglasno usvajanje ovih odgovora poruka je gdje BiH želi biti, a to je punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti