Jeff Bezos uposlenicima poručio kako će Amazon jednog dana propasti

19.11.2018. 07:51 / Izvor: Agencije
Jeff Bezos uposlenicima poručio kako će Amazon jednog dana propasti

Jeff Bezos, jedan od osnivača internetskog giganta Amazona, nedavno je izjavio kako će ova kompanija sigurno jednog dana propasti.

Jeff Bezos, jedan od osnivača internetskog giganta Amazona, nedavno je izjavio kako će ova kompanija sigurno jednog dana propasti, piše The Guardian.

Na posljednjem sastanku direktora Jeffa Bezosa s uposlenicima svoje kompanije, napravio je iznenađujuće upozorenje da će se Amazon, koji trenutno vrijedi oko jednog biliona dolara i koji se smatra najvećim internetskim servisom na planeti, jednog dana suočiti s vlastitom smrću.

"Ustvari, predvidio sam da će jednog dana Amazon propasti. Amazon će bankrotirati. Ako pogledate velike kompanije, njihov životni vijek traje 30, a ne stotinu godina", rekao je Bezos zaposlenicima, prema snimku koji je objavio CNBC.

Bezos se bavio ovim pitanjem potaknut zadnjim zbivanjima u Searsu, nekadašnjem najvećem online maloprodajnom lancu na svijetu, koji je u oktobru proglasio bankrot nakon što nije uspio ući u tržišnu utrku s Amazonom.

"Ako se počnemo fokusirati na sebe umjesto usredsređivanja na naše kupce, to će biti početak našeg kraja. Moramo pokušati odložiti taj dan što je duže moguće", dodao je on.

Zanimljivo je istaći i to da se uprava Amazona u zadnje vrijeme zamjerila vladajućoj političkoj strukturi SAD-a s obzirom na to da je Jeff Bezos jedan od suvlasnika The Washington Posta, koji nerijetko objavljuje kritičke tekstove o Donaldu Trumpu i njegovoj vladi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti