al
Jeste li izabrali Najpoželjnijeg poslodavca u BiH?

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Jeste li izabrali Najpoželjnijeg poslodavca u BiH?

05.03.2019. 09:48 / Izvor: Akta.ba

Najnovije istraživanje koje je proveo portal Posao.ba pokazuje da je Bosancima i Hercegovcima najvažniji kriterijum na radnom mjestu dobri međuljudski odnosi (42%), na drugom mjestu priznanje za obavljen rad (24%), dok je tek na trećem mjestu novac, tj. visina primanja (19%). Poslodavac koji se bavi time kako se osjeća njegov radnik na radnom mjestu, neupitno će biti Najpoželjniji.

Glasajte za Najpoželjnijeg poslodavca i osvojite vrijednu nagradu!

Manje od mjesec dana nas dijeli do kraja najvećeg istraživanja o najpoželjnijim poslodavcima u BiH. Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i učestvujte u kreiranju pozitivne atmosfere na tržištu rada naše zemlje.

Kompanija Kolektiv i portal Posao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već trinaestu godinu zaredom organizuju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine. Svečanoj ceremoniji ovog projekta od društvene koristi, proglašenja najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tokom kojeg svi posjetitelji portala www.posao.ba imaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH. Istraživanje je otvoreno do kraja marta 2019. godine, a učesnike istraživanja očekuju i vrijedne nagrade.

Priznanje za poslodavce koji nude najbolje uslove za rad

Cilj ovog društveno odgovornog projekta jeste da se kompanije dodatno motiviraju da nastave s dobrim praksama, te da kontinuirano rade na poboljšanju svojih odnosa prema zaposlenicima, vodeći se samo jednom parolom – sretan radnik, uspješna kompanija. Istraživanje takođe nastoji unaprijediti i imidž privatnog sektora kao poslodavca, te podstaknuti nova zapošljavanja u privatnom sektoru.

Snažan brend poslodavca privlači dobre radnike

Jedan od glavnih izazova s kojim se kompanije u BiH susreću je pronalazak i zadržavanje  kompetentnih i talentovanih zaposlenika. Brojna istraživanja pokazuju da jak brend poslodavca može značajno olakšati proces pronalaženja novih zaposlenika, te smanjiti troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih. S tim se slažu i poslotražioci, jer više od polovine njih kažu da je brend poslodavca jedan od ključnih razloga zbog kojih se odlučuju prihvatiti ili odbiti ponudu za posao.

"Najpoželjniji poslodavac" - kompanija u kojoj želite raditi

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Medijski partneri Najpoželjnijeg poslodavca 2019. godine su Akta.ba, Klix.ba, Business Magazin i RSG radio.

A da li će se vaša kompanija ili poslodavac ove godine naći na listi najpoželjnijih?

Učestvujte u anketi i saznajte!

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti