Joe Biden nominovao Williama Burnsa za direktora CIA-e

12.01.2021. 09:22 / Izvor: Agencije
Joe Biden nominovao Williama Burnsa za direktora CIA-e

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden najavio je bivšeg zamjenika državnog sekretara Williama Burnsa za svog kandidata.

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden najavio je bivšeg zamjenika državnog sekretara Williama Burnsa za svog kandidata za direktora CIA-e.

“Burns je uzoran diplomata s višedecenijskim iskustvom na svjetskoj sceni čuvajući naše ljude i našu zemlju sigurnim. Dijelim moje duboko uvjerenje da obavještajna služba mora biti apolitična i da posvećeni obavještajni profesionalci koji služe našoj naciji zaslužuju našu zahvalnost i poštovanje”, rekao je Biden, prenosi Anadolija.

Kako je kazao, Burns će donijeti znanje i perspektivu koje su im potrebne kako bi spriječili i suočili se s prijetnjama prije nego što dođu do njih.

“Američki narod će čvrsto spavati s njim kao s našim sljedećim direktorom CIA-e”, kazao je Biden.

Diplomatska karijera

Šezdesetčetvorogodišnji Burns je proveo više od tri decenije u State Departmentu, prije nego što je 2014. otišao u penziju, navodi AP.

Bio je na brojnim funkcijama nacionalne sigurnosti u pet demokratskih i republikanskih administracija. Također je služio kao ambasador u Rusiji i Jordanu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti