John Pearson novi CEO DHL Express

10.01.2019. 10:49 / Izvor: Akta.ba
John Pearson novi CEO DHL Express

Član Upravnog odbora od 01. januara 2019. godine, Pearson je igrao ključnu ulogu u desetogodišnjem uspješnom razvoju DHL Express-a.

Novi CEO DHL Express, John Pearson, očekuje nastavak pozitivnih razvoja za globalno express tržište, kao i kompaniju, zahvaljujući porastu u međunarodnom transprotu e-trgovine, digitalizaciji i njihovoj izvrsnoj poziciji na svim nivoima industrije.

Član Upravnog odbora od 01. januara 2019. godine, Pearson je igrao ključnu ulogu u desetogodišnjem uspješnom razvoju DHL Express-a i on očekuje porast cifara i dalje u 2019. godini i narednim godinama za Express diviziju Grupacije. Pearson je preuzeo poziciju od gdina. Ken Allena koji je sada na poziciji CEO novoformirane divizije DHL eCommerce Solutions.

"Zadovoljstvo nam je što je gdin. John Pearson postao član Upravnog odbora", izjavio je Frank Appel, CEO Deutsche Post DHL Group.

"Njegovo uspješno liderstvo iz dosadašnjih pozicija unutar divizije, operativno znanje i poslovno iskustvo, kao i veliko razumijevanje Express biznisa će osigurati kontinuitet uspješnog rasta DHL Express-a u godinama koje dolaze."

DHL Express ima za cilj da iskoristi razvoj globalne trgovine u narednim godinama sa svojom neuporedivom mrežom u preko 220 zemalja i teritorija. Kao rezultat povećanja e-trgovine, tržišta u Evropi, SAD-u i Aziji bilježe kontinuirani ekonomski rast i predstavljaju značajan potencijal za međunarodni express transport.

Pored ovog, ova tržišta i dalje čine osnovu za logističke usluge zasnovane na B2B industrijskom sektoru kao što su automobilska industrija, prirodne nauke i zdravstvo, bankarstvo, maloprodaja i tehnologija.

"DHL Express je doživio ogromnu uspješnu priču proteklih deset godina, gdje je ostvareni godišnji rast činio značajni finansijski doprinos Grupaciji. Ovaj razvoj je vođen našom težnjom za kvalitetom, bezkompromisnim angažmanom naših 100,000 uposlenika širom svijeta i kulturom koja stavlja klijenta na prvo mjesto", tvrdi John Pearson.

"Ponosan sam što ću voditi Express na sljedeći nivo. Koristićemo sve postojeće kanale da svaku priliku pretvorimo u vrhunski rast. Modernizujemo našu regionalnu i međunarodnu zračnu flotu, nastavićemo da investiramo u našu međunarodnu infrastrukturu i inovativne tehnologije, vodeći računa o tome da i dalje uskladimo naše procese dostave sa potrebama naših klijenata kako bi održali naš odličan nivo korisničkog iskustva i zadovoljstva.”

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti