Još 30 novih firmi osnovano uz financijsku podršku Grada Cazina

15.10.2020. 09:48 / Izvor: Akta.ba
Još 30 novih firmi osnovano uz financijsku podršku Grada Cazina

Preko 50 malih biznisa u proteklih dvije godine osnovano je uz financijsku podršku Grada Cazina.

Preko 50 malih biznisa u proteklih dvije godine osnovano je uz financijsku podršku Grada Cazina, a jučer su potpisani ugovori za njih još 30. Nepovratna financijska sredstva kao start-up paketi za male i srednje firme, po riječima cazinskog gradonačelnika Nermina Ogreševića, dio su razvojne strategije ove lokalne zajednice.

"Poduzetnički potencijal kod ovdašnjih ljudi oduvijek je prisutan i ove brojke  su vrlo ohrabrujuće u pogledu privrednog i ekonomskog razvoja Cazina. Kroz projekte podrške malim poduzetnicima, koji se provode već duže vrijeme u kontinuitetu, mogli smo potvrditi da to jeste naš najveći potencijal i jako sam ponosan na činjenicu da je sve više mladih Cazinjana koji se odlučuju na ovaj korak", ističe gradonačelnik Cazina.

Uz sve veće investicije u Poslovnoj zoni Ratkovac, paralelni razvoj malog i srednjeg poduzetništva Grad Cazin svrstava se u red najrazvijenijih lokalnih zajednica u BiH.

"Sve je jednako značajno za ekonomski razvoj Cazina. I veliki projekti, za kakve se ovih dana realiziraju ugovori, ali i svaki manji samostalni poslovni poduhvat takođe, zaslužuje i ima našu podršku u svakom pogledu“, kaže Ogrešević.

U partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP BiH) Grad Cazin financijski je podržao 30 novih vlasnika biznisa koji će dobiti novčana sredstva za realizaciju vlastitih poslovnih ideja. U toku je i YEP inkubator poslovnih ideja, a Grad Cazin ujedno je jedina lokalna zajednica u BiH koja je ovaj javni poziv usmjerila isključivo prema mladim osobama do 35 godina. Do kraja godine planirana je podrška osnivanju još 5 novih biznisa u saradnji s Fondacijom Impakt.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti