al
Još nema pravnog lica koje će upravljati kosim liftom

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Još nema pravnog lica koje će upravljati kosim liftom

12.02.2019. 08:04 / Izvor: Akta.ba

Iako je izgradnja novog kosog lifta na Ciglanama završena u predviđenom roku, odnosno do kraja 2018. godine, ovaj vertikalni transport i dalje nije u funkciji.

Općina Centar je u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo finansirala izgradnju novog lifta, ali ni nakon završetka posla, stanovnici Ciglana ne mogu koristiti lift.

Razlog je poznat, nema pravnog lica koje će upravljati kosim liftom.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u nekoliko navrata naglašavao potrebu za pronalaskom pravnog lica za upravljanje, međutim, na terenu nema konkretnih pomaka.

"Ništa se ne dešava izvan onog na što sam upozoravao i Općinsko vijeće i sve ostale uključene subjekte. Nije samo Općina Centar preuzela nadležnost, nadležna je i Vlada Kantona i u tom kontekstu imamo još uvijek neriješeno pitanje pravnog lica za upravljanje kosim liftom. Ja se nadam da će i to pitanje biti riješeno. Žao mi je što nismo iskoristili priliku da to riješimo prije nove godine jer je Općinsko vijeće procijenilo da Općina ne treba imati pravno lice koje bi zapravo dobilo status upravljača nad liftom. Što se tiče kosog lifta on je visoko sofisticirano, moderno rješenje urađeno prema visokim standardima, u skladu sa neophodnim dozvolama i čeka svog upravitelja. Mi smo iznimno zainteresovani da kosi lift profunkcioniše i radimo na pronalasku rješenja, ali Općina Centar to ne može sama", istakao je Ajnadžić.

Jedna od opcija, kako je kazao načelnik Ajnadžić, je da se traži pravno lice iz nadležnosti grada ili Ministarstva saobraćaja koje bi preuzelo upravljanje liftom.

"Ja koristim priliku da se izvinem svim sugrađanima, penzionerima, zbog toga što lift od 1. januara 2019. nije u funkciji, a zapravo je spreman da radi", zaključio je Ajnadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti