Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

JP EPBiH: Bez električne energije oko 7.500 kupaca

19.05.2014. 09:35 / Izvor: eKapija.ba

Snabdijevanjem električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH u većoj mjeri je normalizovano. Bez električne energije je oko 7.500 kupaca. Veliki broj kvarova je otklonjen, a broj novoprijavljenih kvarova također se smanjuje. Problem predstavljaju klizišta koja ugrožavaju elektroeneregetske objekte.

Na području u nadležnosti ¨Elektrodistribucije "Zenica" bez električne energije je oko 6.330 kupaca, od čega najveći broj na području Općine Maglaj 2170

Bez snabdijevanja električnom energijom je oko 660 kupaca na području Tuzlanskog kantona u naseljima Toromanovići i Cviljevina u Općini Tuzla, Krtova u Općini Lukavac, Obršine u Općini Teočak i Prnjavor u  Općini Gračanica.

U Unsko – sanskom kantonu bez električne energije je  600 kupaca u Općini Sanski Most.

Sve raspoložive elektromonterske ekipe JP EPBiH su danonoćno na terenu kako bi se u potpunosti snabdijevanje električnom energijom normalizovalo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti