JP Komunalno Brčko zamrzava status člana u Privrednoj komori

28.12.2015. 14:59 / Izvor: Akta.ba
JP Komunalno Brčko zamrzava status člana u Privrednoj komori

Zbog novonastale situacije  u organizovanju rada Privredne komore Brčko distrikta BiH, a čiji je JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH član, menadžment JP „Komunalno Brčko“ zamrzava status člana Privredne komore Brčko distrikta BiH.

Zbog novonastale situacije  u organizovanju rada Privredne komore Brčko distrikta BiH, a čiji je JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH član, menadžment JP „Komunalno Brčko“ obavještava javnost da zamrzava status člana Privredne komore Brčko distrikta BiH, dok se ne steknu uslovi za njihovo aktivno učešće i podršku ovoj značajnoj instituciji.

Shodno ovoj odluci, JP „Komunalno Brčko“ neće u narednom periodu plaćati članarinu niti se odazivati na sastanke koje organizuju jedna ili druga inicijativa, niti davati prednost bilo kojoj od ove dvije strane.

Naime, JP „Komunalno Brčko“ kao članu Privredne komore Brčko distrikta BiH istovremeno se obraćaju dvije inicijative za izbor članova Skupštine Privredne komore ili konstituirajuću Skupštinu Privredne komore Brčko distrikta BiH, što smatraju neprimjerenim, te se kao ozbiljan privredni subjekt i član poslovne zajednice koji je osnovan od strane Brčko distrikta BiH, želie distancirati od učešća u takvom načinu rada.

Ističu da su i dalje zainteresovani da sve svoje kapacitete, stručnost i iskustvo stave na raspolaganje svim privrednim udruženjima, pa tako i Privrednoj komori Brčko distrikta BiH, ali tek od onog trenutka kada budu uspostavljeni u skladu sa zakonom i interesima poslovne zajednice, a JP „Komunalno Brčko“ kao poslovnog subjekta, te pokažu sposobnost za zastupanje interesa privrednika u ovoj lokalnoj sredini, a i široj zajednici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti