Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

JU Apoteke Sarajevo ovlaštene za organizirani prijem lijekova u KS-u

21.05.2014. 16:50 / Izvor: eKapija.ba

Federalni štab civilne zaštite donio je danas naredbu kojom je JU Apoteke Sarajevo ovlaštena za organizirani prijem lijekova, sanitetskog materijala, medicinskih sredstava kao i sredstava za dezinfekciju na području Kantona Sarajevo za potrebe stanovništva iz ugroženih područja.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo obavještavaju javnost da prikupljene donacije u pomenutim sredstvima dostave JU Apoteke Sarajevo koja će putem ovlaštenih bolnica iz drugih kantona distribuirati donirane lijekove i sanitetski materijal.

Za sve donirane lijekove, izrađen je pečat sa posebnom oznakom „DONACIJA-nije za prodaju“.

Iz Ministarstva također mole sve građane koji prikupljaju pomoć u lijekovima, sanitetskom materijalu, medicinskim sredstvima i sredstvima za dezinfekciju da kontaktiraju najbližu apoteku koja je u sastavu JU Apoteke Sarajevo, gdje će magistri farmacije preuzeti brigu o stručnom rukovanju sa lijekovima i osigurati neophodne uslove za transport i čuvanje lijekova.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti