Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

JUB slavi 20 godina uspješnog poslovanja u BiH!

07.05.2018. 10:35 / Izvor: Akta.ba

U ovoj godini JUB proslavlja jubilej od 20 godina postojanja u Bosni i Hercegovini i 143. godine svoga rada i postojanja. Ova godišnjica, sa kojom se mogu pohvaliti rijetke firme, ima veliki značaj za JUB koji stalno radi na unaprijeđenju poslovanja. Dugogodišnje uspješno poslovanje firme ukazuje na poštovanje tradicije, uposlenika, kupaca i okoline.

Profesionalni rad i zalaganje menadžmenta i uposlenika JUB-a u BiH dokazan je zavidnim i uspješnim rezultatima na tržištu Bosne i Hercegovine.

JUB je i pored neizvjesne ekonomske situacije u zadnjim desetljećima bilježio stalni rast, povećao broj uposlenika i proširio se na strana tržišta. Prije svega očuvao blisku vezu sa kupcima koji su uvijek znali prepoznati kvalitet JUB-ovih proizvoda i ostali vjerni firmi. Firma je ostala slovenačka, sa domaćim vlasnicima, a sa svojim iskusnim stručnjacima koji stalno brinu o vlastitom razvoju. Sjedište firme se još od 1875. nalazi na istoj lokaciji, a fabriku su sa novim proizvodnim pogonima tokom godina širili, osavremenili i razvijali u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Čvrsto opredjeljenje firme ostaje kontinuirani razvoj inovativnih i kvalitetnih proizvoda, te usluga koje već tradicionalno cijene kako domaći tako i evropski kupci, te želja za očuvanje povjerenja i u budućnosti.       

JUB je danas slovenačka savremena i međunarodno priznata proizvodna firma sa jakim vlastitim robnim markama, kojih čak 75% prodaje van zemlje. Firma je prisutna na više od trideset tržišta i u top deset je najviše internacionaliziranih slovenačkih firmi. Sa više od 570 uposlenika posluje preko svojih trinaest zavisnih društava koje ima u deset država i koje su u 100-postotnom vlasništvu matičnog društva JUB-H d.d.

JUB  kao jedan od vodećih proizvođača boja i maltera i jugoistočnoj Evropi opredijeljen je ne samo na održavanje zadovoljstva svojih kupaca koji cijene kvalitet JUB-ovih proizvoda i usluga nego i na partnersku saradnju sa najboljim dobavljačima, te na odgovorno ponašanje prema okolini i zaposlenima i to je cilj kojem će JUB težiti i u budućnosti.

"U ovih 20 godina JUB je nastojao poboljšati poslovni ambijent u Bosni i Hercegovini i ostao je posvećen svojoj strategiji i vjerovanju u bolje sutra. Uspjeli smo pokazati da rad, profesionalnost, vizija i istrajnost može biti sastavni dio ekonomije u Bosni i Hercegovini. I zato danas ponosno slavimo ovaj jubilej sa našim vjernim klijentima i svim građanima naše lijepe zemlje", poručuju iz ove kompanije.

Izvoz u 30 evropskih država

Kao najstariji proizvođač zidnih boja u Sloveniji, firma JUB se u svojoj dugoj i burnoj istoriji morala razvojno prilagoditi prilikama koje su bile i izrazito nenaklonjene privredi. Strm i uspješan uspon firme je praktično počeo sa 1969. godinom kada je JUB prvi put tržištu predstavio disperzijsku boju JUPOL, koja se sa kvalitetom i cijenom već od samog početka može uporediti sa proizvodima najboljih evropskih proizvođača. Svojim tehnološkim razvojem, inovativnošću i sluhom za okolinu, firma JUB  je uspjela stvoriti uglednu robnu marku koja je priznata ne samo na domaćem, već i na mnogim stranim tržištima. Da je plasman proizvoda robne marke JUPOL nadasve uspješan dokazuje i podatak da 75 % proizvoda iz porodice JUPOL, JUB danas izvozi na tržišta više od 30 evropskih država. 

PODIJELI:

TAGOVI:

JUB

JUB BiH

20 godina

jubilej

zidne boje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti