Jusko: Zahvaljujući Transportnoj strategiji BiH na računu ima 2,7 milijardi KM

18.12.2018. 12:49 / Izvor: Fena
Jusko: Zahvaljujući Transportnoj strategiji BiH na računu ima 2,7 milijardi KM

Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko govorio je na Četvrtom poslovnom forumu u Travniku koji je organizrao Evropski pokret u BiH.

Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko izjavio je da zahvaljujući usvajanju Transportne strategije BiH danas na računu ima 2,7 milijardi maraka za izgradnju Koridora Vc.

Govoreći na Četvrtom poslovnom forumu u Travniku koji je organizrao Evropski pokret u BiH, Jusko je govorio o tome kako su ga evropski zvaničnici upozoravali kako bez usvajanja Transportne strategije i izgradnje mosta Svilaj, BiH neće dobiti niti jedan euro, jer tako ni EU nema dokument na osnovu koga može pomagati BiH.

Naglasio je da otvorena i neposredna komunikacija najviše nedostaju našem društvu.

"Kada se sjedne i razgovara, kada se stavi do znanja da nemate nikakav lični interes, već interes naroda i države, možete otvoriti sva vrata. Tako je završena strategija za četrdesetak dana, zahvaljujući strategiji i radu ministarstva, BiH na računu ima 2,7 milijardi KM za izgradnju Koridora Vc, započeta je izgradnja mosta Svilaj, već su radovi završeni 70 posto, radi se na aktiviranju unsko-sanske pruge", naveo je Jusko.

Sumirajući rad Ministarstva pred kraj mandata, kazao je da se, naravno, može više, ali "pod okolnostima pod kojima se radilo izašli smo iz okvira onoga što se očekivalo".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti