Kadribegović: Raskinuti ugovor s Hodžićem, ali šta će biti sa 10,5 miliona KM!?

25.05.2020. 17:44 / Izvor: Avaz.ba
Kadribegović: Raskinuti ugovor s Hodžićem, ali šta će biti sa 10,5 miliona KM!?

Vlada FBiH zvanično zatražila od Pravobranilaštva FBiH da preispita sporni ugovor, ali niko nije vidio devet ponuda koje su došle, kaže Kadribegović.

Vlada FBiH zvanično je zatražila od Pravobranilaštva FBiH da preispita sporni ugovor između Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i firme "Srebrena malina" o nabavci respiratora iz Kine, s mogućnošću poništavanja ovog ugovora.

Ovu informaciju potvrdio je Mustafa Kadribegović, vršilac dužnosti direktora FUZC-a, koji, otkako je direktor Fahrudin Solak suspendiran, vodi FUCZ, prenosi Avaz.ba.

Kadribegović kaže da Vlada traži da se preispita sporni ugovor, ali da je pitanje šta će dalje biti.

"Obligacioni odnosi se mogu raskinuti, to nije sporno. Ali pitanje je šta ćemo time dobiti, hoće li se namiriti obje strane. Mi možemo vratiti robu, ali šta će biti s parama, s 10,5 miliona KM.", pita se Kadribegović.

Sada je sve na Pravobranilaštvu, dodaje Kadribegović i ističe da je potrebno vidjeti šta je najracionalnije rješenje.

"Mi smo ugovorni organ, ali mora se vidjeti kako sve raskinuti, po kojim okolnostima, jer su udružena sredstva. Od Vlade s tekućeg računa i od sredstava naknada FUZC-a. Uglavnom, sada je puno nepoznanica. Kao Uprava nemamo puno prostora za kvalitetne odgovore, jer ih nemamo. Sva dokumentacija se svodi na ponudu, ugovor, prijedlog o nabavci i odluku o nabavci, to je to.", kaže Kadribegović.

Kadribegović ističe da "niko nije vidio devet ponuda za nabavku respiratora o kojima se priča i za koje pojedinci tvrde da postoje".

"I ja sam dobio prošle sedmice, kada sam postavljen za rukovodioca, tu informaciju. Tražio sam odgovore i rečeno mi je da je bilo devet ponuda. No, ja to nikada nisam dobio iako sam tražio da mi se sve dostavi.", kaže Kadribegović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti