Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kafedžić i Nenadić o kontroli diploma

11.06.2020. 11:53 / Izvor: Akta.ba

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduan Kafedžić održali su danas redovni koordinirajući sastanak na kojem je razgovarano o preventivnim mjerama, a razmatrani su određeni indikatori koji mogu predstavljati rizik za korupciju na području Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom, bilo je riječi o određenim aktivnostima koje Ured trenutno provodi, tačnije o kontroli diploma zaposlenih u javnom sektoru i realizaciji procesa javnih nabavki, posebno tokom pandemije.

Na sastanku su razgovarali o načinu na koji je Kanton Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja upravljao sredstvima tokom pandemije.

Kafedžić je upoznao premijera kako nemaju dovoljan broj uposlenih u Uredu.

"Trenutno radimo na iznalaženju načina kako bismo ovaj problem riješili do raspisivanja i provođenja konkursa i prijema novih uposlenih", kazao je Kafedžić.

Premijer Nenadić je obavijestio Kafedžića kako imaju njegovu punu podršku, te da će dobiti saglasnosti na upošljavanje za određena radna mjesta u Uredu.

"Ovo se radi kako bi se jačali kapaciteti Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS", istakao je premijer Nenadić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti