Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kakanj: Tri nova projekta u oblasti malog poduzetništva

08.06.2014. 10:18 / Izvor: Fena

U okviru zajedničkih razvojnih projekata Općine Kakanj i njemačke nevladine organizacije “Help” realiziraju se još tri nova projekta pomoći lokalnom stanovništvu.

Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i NVO “Help” osigurali i su građevinski materijal i pomogli Faiku Gaguliću iz Varalića da pokrene gradnju ribnjaka, Nedžadu Spahiću dodijeljeno je 150 koka nosilja, 150 tovnih pilića, 1.000 kg koncentrata za koke i 430 kg hrane za piliće, a Bernard Šain je dobio 200 koka nosilja i 1.000 kg koncentrata za koke.

Ovaj projekt za razvoj malog poduzetništva realizuje se uspješno već nekoliko godine i namijenjen je za nabavku poljoprivredne mehanizacije i ostalih sredstava za razvoj poduzetništva. Finansiranje je osigurano  po sistemu da njemačka nevladina organizacija "Help" osigura  iznos od 55 posto, Općina Kakanj iznos od 30 posto, a sami korisnici da učestvuju sa sumom od 15 posto u vrijednosti predložene ideje ili projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti