Kakanjska firma "Delibašić poliuretani" otvorila novu fabriku

26.11.2014. 15:36 / Izvor: eKapija.ba
Kakanjska firma 'Delibašić poliuretani' otvorila novu fabriku
OTVORI GALERIJU

Fabrika je smještena u Čatićima, površine 2.500 kvadrata, zapošljava 50 ljudi, a vrijednost joj je 1,5 miliona KM

Kakanjska firma "Delibašić poliuretani" otvorila je danas u naselju Čatići fabriku madraca "Moj san", površine 2,500 kvadrata, u što je uloženo 1,5 miliona KM. 

Firma zapošljava 50 radnika, a ove godine zaposleno je novih 15 radnika. Radi se o prvoj razvojnoj fazi firme "Delibašić poliuretani".

Na svečanosti otvaranja nove fabrike, koja je upriličena povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH, prisutnima se u ime domaćina obratila Beadisa Delibašić Husika koja je pozdravila goste, te predstavila razvojni put firme "Delibašić poliuretani", te novu fabriku madraca.

"Strategijom razvoja firme, fabriku smo označili kao prvu fazu našeg daljnjeg razvoja. Fabrika je smještena na 2.500 kvadrata i zapošljava 50 ljudi", izjavila je za Agenciju Fena Delibašić- Husika.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra kazao je da se samo sa ovakvim privrednim subjektima i investitorima u ovoj lokalnoj zajednici i BiH može osigurati napredak i svjetlija budućnost.

"U protekle dvije godine, osluškujući glas privrednika, pokušali smo preokrenuti sliku poslovnog ambijenta u Kaknju, osigurati pogodnosti za investitore, te promovirati Kakanj kao sredinu pogodnu za investicije. To nije nimalo lagan posao, ali se borimo, trudimo i zalažemo. Svi nivoi vlasti u ustavnom sistemu BiH mogu i više pomagati privredi i kreirati povoljno poslovno okruženje", rekao je Mandra.

Nakon obraćanja upriličeno je presijecanje vrpce, a to su učinile mlade snage, djeca i unuci vlasnika firme “Delibašić poliuretani”, Reisa, Asija i Naser Delibašić, Eldar i Avdo Husika i Amur Jašarspahić.

Mnogobrojni gosti su potom obišli postrojenja novoizgrađene fabrike madraca.

Kamen-temeljac za novu fabriku firme koja se bavi preradom meke poliuretanske pjene (spužve) za potrebe industrije namještaja i široke potrošnje, te proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda kućne galanterije, položen je 28. februara 2014. godine.

U vremenu opće krize Kakanj je jedna od rijetkih sredina u BiH u kojoj se razvija poduzetnička inicijativa, grade nove fabrike i novi proizvodni pogoni. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti