Kako imati "pRafu" viber priču?

23.11.2016. 08:49 / Izvor: Akta.ba

U prvih 24 sata nakon postavke preko 16 500 korisnika preuzelo Rafa žirafa Viber sticker-e

Prava je "stRafa" imati svoje sticker-e na Viberu, jednoj od najkorištenijih platformi za online komuniciranje. Sada ih ima i  Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina koja ih je  plasirala i učinila tako "pRafu" stvar.

Simpatične sticker-e u stilu maskote Rafe Žirafe Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina na Viberu možete naći u raznim situacijama. Bilo da imate „stRafa friz“ ili vam je naprosto „Rafno do mora“, sada nije problem da to i izrazite. Cilj je bio da se banka na opušten način približi javnosti i omogući ljudima da u svakodnevnom dopisivanju stvori ugodnu atmosferu komunikacije.

Fantastičan podatak je da je u prvih 24 sata nakon postavke preko 16 500 korisnika preuzelo ove Viber sticker-e, a razmijenjeno je nevjerovatnih 65 000 poruka koje su ih sadržavale. Razvila se „pRafa“ ljubav.

Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću, Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je ovim povodom izjavila: "Rafa se rodila 2007. godine u saradnji sa agencijom Communis. Tokom godina Rafa Žirafa je rasla, razvijala se te prerasla u zaseban i najprepoznatljiiviji brend dječije štednje. Rafa je sastavni dio naših projekata i niza aktivnosti koji su usmjereni ka edukaciji djece, osviještena je, pametna, zabavna, prati trendove komunicirajući sa mladim ljudima na različite načine. Ponosni smo na činjenicu da smo prva banka na ovom tržištu koja je uvela Viber sticker-e čiji je glavni akter, a ko drugi nego Rafa Žirafa – šta drugo reći "vrh vrhova" :) ."

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je realizovala Viber sticker-e sa timom agencije Communis d.o.o. Sarajevo u sastavu: ilustracija i grafički dizajn Naida Begović, copywriting Hamdija Pašić i account manageri Azra Dedić i Edin Karabegović.

Besplatne Rafa stickere možete preuzeti OVDJE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti