Kako je firma iz Bijeljine za osam mjeseci ostvarila dobit od 20 miliona KM?

17.06.2020. 12:56 / Izvor: Akta.ba
Kako je firma iz Bijeljine za osam mjeseci ostvarila dobit od 20 miliona KM?

Firma je registrovana u Bijeljini početkom aprila prošle godine sa osnivačkim kapitalom od jedne KM.

Od osnivanja firme do njenog prifitabilnog poslovanja uglavnom treba da prođe nekoliko godina, naravno pod uslovom da biznis ne propadne. To kaže teorija iz ekonomije, a praksa samo potvrđuje. Međutim, postoje izuzeci koji demantuju i teoriju i praksu.

Jedan takav slučaj je otkrio portal Srpskainfo. Riječ je o firmi “Demine Solutions” d.o.o. Bijeljina.

Firma je registrovana u Bijeljini početkom aprila prošle godine sa osnivačkim kapitalom od jedne KM. Osnivač je fizičko lice iz Beograda, a pretežna djelatnost je prikupljanje opasnog otpada.

Od početka registracije do kraja prošle godine, dakle samo u osam mjeseci su prikazali neto dobit od oko 20,1 milion maraka, sa prometom od oko 22,8 miliona KM i 15 zaposlenih.

Čime se to tačno bave i kako su uspjeli u tako kratkom periodu da ostvare ovakav rezultat? Na ova pitanja dobili smo kratke, pismene odgovore od direktora firme posredstvom pravnog zastupnika, Miloša Stevanovića.

"Kompanija “Demine Solutions” je specijalizovana firma za izvođenje radova za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava (UXO), deminiranje i otklanjanje posljedica rata. Opredijelili smo se da sjedište naše kompanije bude u Bjeljini, jer su naši eksperti većinom iz Republike Srpske", kaže Miloš Savkić, direktor kompanije.

Dodaje da kompanija ne obavlja djelatnost na teritoriji BiH, već u regionu, a, kako tvrdi, posjeduje i ogranke na Bliskom Istoku, u Iraku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"U planu su značajna ulaganja u specijalizovanu opremu i kadrove, jer planiramo širenje svojih operacija na postojećim tržištima, kao i osvajanje novih", poručuje kratko Savkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti