Kako se odbraniti od korone: Banjalučka sutkinja se zaključala u kancelariju, niko ne ulazi

06.04.2021. 14:55 / Izvor: Akta.ba
Kako se odbraniti od korone: Banjalučka sutkinja se zaključala u kancelariju, niko ne ulazi

Sutkinju Čorni kolege mogu kontaktirati telefonom preko lokala, dok je strankama, njihovim punomoćnicima i advokatima, rečeno da joj se obraćaju pismenim putem.

Sutkinja Osnovnog suda u Banjaluci Tatjana Čorni ozbiljno je shvatila pooštrene epidemiološke mjere u ovoj pravosudnoj instituciji i BiH uopšte, ali i svojim postupkom nasmijala radne kolege i advokate koji prolaze do njene kancelarije, ili namjeravaju da u nju uđu, ali ne mogu, piše Inforadar. 

Naime, sutkinja Čorni je na vratima kancelarije zalijepila „obavještenje“ da su ona i daktilografkinja u kancelariji, ali da zbog rizika od zaraze neće otvarati vrata nikome.

Kolege iz suda tako su obaviještene da sutkinju Čorni mogu kontaktirati telefonom preko lokala, dok je strankama, njihovim punomoćnicima i advokatima, rečeno da joj se obraćaju pismenim putem.

Iz Osnovnog suda su rekli da je „u toku naredba predsjednika Suda o pojačanim mjerama za suzbijanje širenja Covid 19“.

"U Osnovnom sudu u Banjaluci je po naredbi predsjednika Suda naloženo pojačanje mjera zaštite za suzbijanje širenja COVID 19, u kojoj je naloženo da su svi zaposleni i stranke dužni nositi zaštitne maske preko usta i nosa, držati mjeru fizičkog rastojanja od najmanje dva metra, uz obavezno korištenje sredstava za dezinfekciju. Strankama se dozvoljava kontrolisan, uz proceduru smanjenog istovremenog ulaska više lica, ulazak u zgradu Suda  (ukupan broj lica – najviše 12 lica mogu boraviti u holu prijema pošte), zatim uz strogo kontrolisan protok stranaka za pristup ročištima u sudnicama, uz pojačan COVID 19 nadzor od službe obezbijeđenja, te prethodne najave dežurnom portiru i pripadnicima Sudske policije RS", objasnili su iz Osnovnog suda u Banjaluci.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije radno vrijeme je skraćeno od 8 do 14 sati.

 

Foto: Inforadar

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti