Kampanja "Zove more-Crna Gora" predstavljena i u BiH: Sedam dana na moru za 42 eura

10.06.2011. 16:10 / Izvor: eKapija.ba
Kampanja 'Zove more-Crna Gora' predstavljena i u BiH: Sedam dana na moru za 42 eura

U okviru promocije ljetne sezone u Crnoj Gori kroz kampanju "Zove more – Crna Gora", Predstavništvo Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Bosni i Hercegovini i predstavnici turističkih zajednica Crne Gore u petak su u Sarajevu predstavili turističku ponudu ove zemlje.

Istaknuto je, kako, Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Crnogorskim turističkim udruženjem i ove godine nastavljaju sa prodajnom kampanjom za tržište Regiona koja obuhvata sedmodnevne aranžmane u privatnom smještaju i malim hotelima, po povoljnim cijenama i sa brojnim povoljnostima za goste širom crnogorskog primorja.

Turisti koji su korisnici ovih aranžmana za kupljeni aranžman dobijaju vaučer i sa njime imaju pravo da koriste povoljnosti kao npr. popuste u restoranima, rent-a-car agencijama, izletima...

U kampanju je uključeno oko 50 malih hotela, više hiljada kreveta u privatnom smještaju kategorije sa minimum tri zvjezdice, preko 70 restorana, 15 rent-a-car i agencija koje nude izlete. Za ovu sezonu primjetno je veće interesovanje od strane malih hotela i izdavaoca privatnog smještaja za njihovo učešće u kampanji.

Cijene u privatnom smještaju sa minimum tri zvjezdice (sedam dana, uključena boravišna taksa) vansezone iznose 42 - 49 eura, u sezoni od 70 -77 eura. Hotelski smještaj (sedam dana) vansezone je 72 -154 eura, u sezoni od 155 -280 eura.

(Saša Radović, direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore)

Saša Radović, direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore kazao je kako je turistička ponuda Crne Gore posljednjih godina znatno poboljšana.

"Velike napore uložili smo na rješavanje problema sa vodom. Vodu smo na cijelo Crnogorsko primorje doveli iz Skadarskog jezera, tako da je sad imamo u izobilju. Također, znatne napore Crna Gora ulaže i u izgradnju kvalitetne putne komunikacije što doprinosi razvoju turizma", kaže Radović, naglašavajući kako je Crna Gora u prethodnoj godini, uspjela da prevaziđe projekcije ekonomske politike i izuzetnim rezultatima sačuva vitalnost turističkog sektora, da nastavi realizaciju velikih investicionih projekata i učvrsti i unaprijedi turistički imidž destinacije na međunarodnom tržištu.

Također, istaknuto je kako je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore tokom prošle godine sprovela istraživanje turista "Guest Survey 2010". Prema tom istraživanju 92% od 1.500 ispitanika je zadovoljno Crnom Gorom kao turističkom destinacijom, 91% turista uzima Crnu Goru u obzir i prilikom odabira sljedeće destinacije za svoj odmor.

"U tom istraživanju naglašena je prednosti Crne Gore kao što su niska stopa kriminala, dobri hoteli, zadivljujuća priroda, visoka lična sigurnost na proputovanju kroz zemlju i raznolikost ponude", naglasio je Radović, ističući posebno kako veliki broj ljudi iz Bosne i Hercegovine tokom ljeta zaposlenje nađe na crnogorskom primorju.

(Dragan Đurović, ambasador Crne Gore u BiH)

Osim predstavnika turističkih zajednica Crne Gore susretu sa novinarima prisustvovao je i ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović.

Ambasador je pozvao bh. građane da u toku boravka u Crnoj Gori vide njene pririodne ljepote i uživaju u sadržajima koji su raznovrsni posebno u ljetnom periodu.

Detaljnije informacije o crnogorskoj turističkoj ponudi su dostupne na web portalu www.montenegro.travel, pozivom Call centru +382 1300 ili putem digitalnih info punktovi koji su postavljeni na preko 30 lokacija u Crnoj Gori.

U okviru promocije ljetne sezone nagrađeno je i pet učenika prvih razreda sarajevskih osnovnih škola koji su, za najbolje urađene likovne radove prispjele na konkurs o temi "Moja porodica i ja na moru", nagrađeni sedmodnevnim ljetovanjem na Crnogorskom primorju za cijelu obitelj.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti