al
Kandidati za Šestoaprilsku nagradu: Topić, Smajlović, Bogičević

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kandidati za Šestoaprilsku nagradu: Topić, Smajlović, Bogičević

19.02.2019. 09:44 / Izvor: Agencije

Odbor za dodjelu “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2019. godini juče je na sjednici utvrdio prijedloge za dodjelu te nagrade i uputio ih Gradskom vijeću Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje.

U oblasti kulture i umjetnosti kandidat je prof.dr. Franjo Topić, u oblasti zdravstva i socijalne zaštite prof. dr. Fahrudin Smajlović, u drugim oblastima rada i stvaralaštva Bogić Bogićević.

Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu je bio otvoren od 7. do 28. januara ove godine. Gradskom vijeću Sarajeva dostavljeno je 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu nagrade.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici, koja će biti održana u prvoj polovini marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva”.                                                                                

Odbor za dodjelu te nagrade čine predsjedavajući Velija Katica, zamjenica predsjedavajućeg Tea Mušić, a članovi su: Srđan Srdić, Mira Jurić, Samir Fazlić, Miroslav Živanović, Dado Stojnić, Dženana Zlatar, Hadžan Konjo, Novka Agić, Igor Baroš, Elma Tuzlić i Benjamin Isović, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti