Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kanton Sarajevo: Do kraja mjeseca refundacija troskova nabavke skupih Covid lijekova

18.05.2021. 16:32 / Izvor: Akta.ba

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo jučer je počeo sa obradom zahtjeva za priznavanje i refundaciju novčanih sredstava osiguranicima ZZO KS, utrošenih za nabavku skupih lijekova za liječenje Covid infekcije. Radi se zahtjevima koji Zavodu pristižu od novembra 2020. godine, saopštavaju iz Ministarstva zdravstva KS.

Kako navode, uslovi, način i postupak priznavanja i refundacije novčanih sredstava u navedene svrhe regulisani su Pravilnikom o priznavanju troškova nabavke skupih “Covid llijekova” i lijekova koji nisu obuhvaćeni Listom lijekova KS.

Svi zahtjevi pristigli na protokol Zavoda zdravstvenog osiguranja KS biće obrađeni zaključno sa 21.05.2021. godine od strane Komisije Ministarstva zdravstva KS. Refundaciju novčanih sredstava će, na osnovu odobrenih zahtjeva, vršiti Zavod zdravstvenog osiguranja KS do kraja maja ove godine. Odluku o odobravanju sredstava donosi direktor Zavoda, na prijedlog Komisije”, naveli su iz Ministarstva.

Poručili su da će Zavod, po navedenoj proceduri, nastaviti sa obradom zahtjeva koji pristignu i u narednom periodu, bez zastoja, te da građani neće čekati na refundaciju troškova duže od 15 dana od dana donošenja odluke o odobravanju sredstava.

Za ovu namjenu Finansijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo u 2021. godini planirano je 650.000 KM.

PODIJELI:

TAGOVI:

refundacija

covid lijekovi

sarajevo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti