Kanton Sarajevo finansijski će podržavati projekte u Opštini Srebrenica

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kanton Sarajevo finansijski će podržavati projekte u Opštini Srebrenica

26.06.2019. 08:18 / Izvor: Akta.ba

Protokolom o saradnji koji je jučer potpisao premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, iskazana je spremnost Kantona Sarajevo da u okviru svojih mogućnosti pruža konkretnu finansijsku pomoć u implementaciji projekata u ovoj lokalnoj zajednici.

Protokol je potpisan u prisustvu predsjedavajućih Skupštine KS i Opštine Srebrenica Elmedina Konakovića i Nediba Smajića.

Potpisnici će se usaglašavati o implementaciji projekata u različitim oblastima života, ekonomskim, socijalnim, obrazovnim i kulturnim, istaknuto je ovom prilikom.

Kanton će kroz različite resore nastaviti podržavati započete projekte i aktivnosti u ovoj lokalnoj zajednici a iskazana je i otvorenost za saradnju na većim infrastrukturnim projektima.

"Možete računati na svaki vid naše pomoći, na sve što suštinski možemo uraditi da unaprijedimo život stanovništva u Srebrenici", istakao je ovom prilikom predsjedavajući Konaković.

Zamjenik načelnika Fejzić naglasio je da je cilj zadržati stanovništvo u Srebrenici, a posebno mlade ljude i povratnike.

"Naša je obaveza prije svega da stvaramo ambijent za otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici, da upošljavamo ljude. Želja nam je da u svakom selu žive bar tri porodice, uz nadu da će se broj stanovnika povećavati. Postoji i mnogo infrastrukturnih problema gdje nam je pomoć neophodna", naveo je Fejzić uz riječi zahvalnosti predstvanicima Kantona na najavljenoj podršci projektima u ovoj lokalnoj zajednici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti