Kanton Sarajevo: Usvojen plan upravljanja Skakavcem do 2021. godine

21.07.2011. 07:54 / Izvor: eKapija.ba
Kanton Sarajevo: Usvojen plan upravljanja Skakavcem do 2021. godine

Vlada Kantona Sarajevo je danas održanoj 27. sjednici usvojila je Plan upravljanja Spomenikom prirode "Skakavac" za period 2011. - 2021. godina s ciljevima i politikom upravljanja, smjernicama održivog razvoja ovog zaštićenog područja koje pokriva 1.430 hektara zemljišta i proteže se na dijelovima četiriju sarajevskih općina (Vogošća, Centar, Stari Grad i Ilijaš), kao i s razvojem dopuštenih djelatnosti, te načinima i izvorima finansiranja za implementaciju ovog plana.

Vlada je dala saglasnost za imenovanje profesora matematike Avdije Serdarevića za direktora Srednje ekonomske škole, profesorice pedagogije Elme Alajbegović za direktoricu Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" i profesorice pedagogije i psihologije Dike Kurtagić za direktoricu Osnovne škole "Silvije Strahimir Kranjčević".

Na istoj sjednici data je saglasnost Upravnom odboru JU "MES-Međunarodni teatarski filmski festival Sarajevo" da za direktora ove ustanove imenuje režisera Edina Mustafića.

Nakon razrješenja prof.dr. Veljka Trivuna na lični zahtjev, Vlada je imenovala prof.dr. Kemu Sokoliju na mjesto predsjednika Upravnog odbora (UO) "Univerziteta u Sarajevu" do kraja mandata, kao i na upražnjeno mjesto vršioca dužnosti člana ovog odbora doc.dr. Mevludina Mekića na dva mjeseca do okončanja procedure javnog oglasa.

Razriješena je dužnosti člana Nadzornog odbora (NO) Prirodno-matematičkog fakulteta doc.dr. Selma Filipović, a na njeno mjesto kao vršilac dužnosti člana imenovan je dipl.ecc. Ahmet Jusufović.

Prof.dr. Sebija Izetbegović i dr. Mirsada Pinjo su razriješene dužnosti člana UO Stomatološki fakultet s klinikama, a na njihovo mjesto su kao vršioci dužnosti do okončanja procedure javnog oglasa na period od dva mjeseca imenovani dr. Dževad Hodžić i dipl. pravnik Abid Fejzić.

Vlada je na lični zahtjev razriješila dužnosti dr. Mladena Milosavljevića, predsjednika UO Prirodno-matematički fakultet, i profesora Mehu Macića s dužnosti predsjednika NO ove ustanove, te na upražnjena mjesta imenovala mr. Samira Muhamedagića na mjesto vršioca dužnosti predsjednika UO i dipl. pravnicu Ljiljanu Prelčec na mjesto vršioca dužnosti predsjednika NO ove javne ustanove.

Ispravljena je tehnička greška s prošle sjednice Vlade KS-a kada je mr. Samir Fazlić imenovan na dužnost člana NO Šumarskog fakulteta, te je s te pozicije danas razriješen i imenovan na mjesto predsjednika NO ove visokoškolske ustanove.

Kantonalna vlada je prihvatila Inicijativu Sarajevske razvojne agencije SERDA za uspostavljanje-inoviranje institucionalnih, organizacionih i edukativnih kapaciteta Kantona Sarajevo u procesu pridruživanja BiH Evropskoj uniji.

U skladu s ovom inicijativom zadužena su sva ministarstva da provedu izmjene u organizaciono-institucionalnom smislu radi formiranja odjela za Evropske integracije na nivou KS-a, koji će se popuniti kvalifikovanim uposlenicima koji su već u radnom odnosu u upravi, preraspodjelom, a koji poznaju engleski jezik i rad na računarima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti