Kantonu Sarajevo dodijeljeni certifikati prema novom ISO standardu upravljanja kvalitetom 9001:2008

11.05.2009. 16:19 / Izvor: eKapija.ba
Kantonu Sarajevo dodijeljeni certifikati prema novom ISO standardu upravljanja kvalitetom 9001:2008

U prostorijama Kantona Sarajevo TÜVadria Sarajevo je 11. maja 2009. godine Kantonu Sarajevo dodjelila certifikate prema novom ISO standardu upravljanja kvalitetom 9001:2008.

Na dodjeli su prisustvovali ministar zdravstva prim. dr. Mustafa Cuplov, ministar pravde i uprave Zlatko Mesić, direktor TÜVadrije Sarajevo Muamer Peljto, Thomas Büschel, član Uprave TÜV-a Thüringen i direktor TÜV Akademije iz Njemačke i Zlata Hašimbegović ispred Ureda za kvalitet Kantona Sarajevo.

Član Uprave TÜV-a Thüringen i direktor TÜV Akademije iz Njemačke Thomas Büschel i direktor TÜVadrije Sarajevo Muamer Peljto dodijelili su Kantonu Sarajevo Certifikat prema novom ISO standardu upravljanja kvalitetom 9001:2008, koji je u ime premijera KS primio ministar zdravstva KS prim. dr. Mustafa Cuplov.

Ovo priznanje, stiglo je nakon uspješno provedene recertifikacije 20 ministarstava i službi Kantona Sarajevo u aprilu 2009. godine, a njim se potvrđuje da se sistem upravljanja kvalitetom u Kantonu Sarajevo održava, znatno poboljšava i svakodnevno unapređuje.

"Formiranjem Ureda za kvalitet, Vlada Kantona Sarajevo je željela uvesti nove metode i načine pružanja usluga državne administracije, čime je postignut i veći nivo svijesti kod državnih službenika, koji primjenjujući evropske standarde funkcioniranja javne uprave ostvaruju bolju komunikaciju sa krajnjim korisnicima", rekao je ovom prilikom ministar Cuplov, zahvaljujući gostima iz Njemačke, koji su Kantonu Sarajevo certifikat dodijelili na tri godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti