Vijesti

Kapital "Kosig Dunava osiguranja" u 2007. godini 4,2 mil EUR - u planu proširenje poslovanja na Federaciju BiH

24.05.2008. 12:28 / Izvor: Politika


Kapital kompanije "Kosig Dunav osiguranje" iz Banjaluke u 2007. godini povećan je za 77%, sa 2,35 mil EUR, na oko 4,2 miliona.

Ova Kompanija ima nameru da od septembra ove godine počne sa radom uFederaciji BiH, kao i da od početka 2009. godine počine prodaju poliseživotnog osiguranja u RS i Federaciji BiH.

Direktor "Kosig Dunav osiguranja Banjaluka" Žarko Popović je rekao da je premija "Kosig Dunav osiguranja" u 2007. godini iznosila oko 9,6 mil EUR, te da je ostvaren ukupan prihod od oko 10,35 miliona.

Generalni direktor kompanije "Dunav osiguranje" iz Beograda i predsednik Upravnog odbora "Kosig Dunav osiguranja" Mirko Petrović kaže da je povećanje kapitala usledilo preraspodelom neraspoređene dobiti iz prethodnih godina i dokapitalizacijom "Kosiga" četvrtom emisijom akcija, gde je je 88% čitave emisije akcija otkupilo "Dunav osiguranje".

On je istakao da su kratkoročni plasmani "Kosig Dunav" osiguranja povećani za 123%, što "pokazuje jaku finansijsku likvidnost kompanije".

- Finansijski pokazatelji uz povećanje bruto premije i njen rast u 2007. godini od 9% , govore da je"Kosig" ostvario svoje osnovne rezultate u prethodnoj godini- kaže Petović.PODIJELI:

TAGOVI:

Mirko Petrović

Žarko Popović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti