Kapital ProCredit Bank povećan za 5 mil. KM - Banka će ostati posvećena malim i srednjim preduzećima u BiH

06.01.2010. 13:23 / Izvor: eKapija.ba
Kapital ProCredit Bank povećan za 5 mil. KM - Banka će ostati posvećena malim i srednjim preduzećima u BiH

Većinski dioničar ProCredit Bank, ProCredit Holding, povećao je kapital banke za 5 miliona KM, čime još jednom potvrđuje povjerenje koje ima u banku. Povećanjem kapitala, banka stvara uslove za rast u budućnosti, uz visok nivo adekvatnosti kapitala, potvrđeno je za portal eKapija.ba u ovoj banci.

U 2010. godini, dvanaestoj godini poslovanja banke na bh. tržištu, banka će ostati posvećena privrednicima usmjeravajući se na potrebe malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

"Upravo su mala i srednja preduzeća ta koja imaju najveći kapacitet da kreiraju radna mjesta u zemlji i podrže napredak ekonomije. Mala preduzeća trebaju pouzdanu, transparentnu partner banku koja fleksibilno može odgovoriti na potrebe finansiranja. S tim u vezi, ProCredit Bank će privrednicima nastaviti pružati adekvatan i njima posvećen tretman, te prilagođene bankarske usluge", istakli su ovoj banci.

ProCredit Holding je matična kompanija globalne grupacije koja se sastoji od 22 ProCredit finansijske institucije. ProCredit Holding osnovana je kao Internationale Micro Investitionen AG (IMI) 1998. godine, od strane IPC-a, prve konsultantske kompanije u oblasti razvoja finansija. ProCredit Holding predan je širenju pristupa finansijskim uslugama u zemljama u razvoju i ekonomijama u tranziciji, sačinjavanjem grupacije banaka koje su vodeći davaoci fer, transparentnih finansijskih usluga za vrlo mala, mala i srednja preduzeća, kao i stanovništvo u zemljama u kojima posluju.

Osim što ispunjava potrebe podružnica za kapitalom, ProCredit Holding vodi razvoj ProCredit banaka, obezbjeđuje više rukovodstvo za iste, te podržava banke u svim ključnim oblastima aktivnosti, uključujući bankarsko poslovanje, ljudske resurse i upravljanje rizicima. On osigurava da se korporativne vrijednosti ProCredita, najbolje prakse bankarskog poslovanja i Basel II principi upravljanja rizikom, primjenjuju u cijeloj grupaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti