Kapo: Do 5. augusta građani će moći uživati u ljetnom klizalištu (Video)

20.06.2020. 11:07 / Izvor: Fena
Kapo: Do 5. augusta građani će moći uživati u ljetnom klizalištu (Video)

Ističe kako žele građanima da pruže priliku da uživaju u sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Centar Skenderija u Sarajevu, nakon što je zbog pandemije koronavirusa bio zatvoren za posjetioce, otvorio je svoja vrata i za građane Sarajeva pripremio zimski ugođaj u ljetnim mjesecima, ljetno klizalište u kojem ljubitelji klizanja mogu uživati sve do 5. augusta.

Direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo, u razgovoru za Fenu kazao da je, na žalost, zbog pandemije i proglašenog stanja nesreće, Centar Skenderija od sredine marta pa sve dok nisu ukinute restrikcije, bio zatvoren za posjetioce.

Sve ostale aktivnosti su, također, bile prekinute, a neke sajamske su odgođene za jesen.

"Razmišljali smo šta najprije možemo da pripremimo i da pružimo neku uslugu građanima. To je upravo ovo ljetno ledeno klizalište, koje smo planirali i prošlog ljeta, ali zbog održavanja Evropskog prvenstva u košarci za juniroke i nemogućnosti korištenja dvorane, pomjerili smo za ovu godinu", kazao je Kapo.

Dodao je da od 15. juna pa sve do 5. augusta građani mogu, prvi put, da uživaju u ljetnom klizalištu u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji.

Napominje da u regionu postoje neke ledene dvorane koje možda imaju klizalište u ovo doba, ali je to jako mali broj.

Ističe kako žele građanima da pruže priliku da uživaju u sportskim i rekreativnim aktivnostima.

"Mnogi možda neće moći koristiti godišnji odmor, neće moći putovati, pa je ovo prilika da se na neki način u Skenderiji družimo i zabavljamo", navodi Kapo.

Što se tiče samog klizališta, napominje da je veliki broj klubova rezervisao termine. Po njegovim riječima, ovo im je bila idealna situacija, jer mnogi od njih završe svoj trenažni proces poslije zime, neki možda traje duže, a neki traže soluciju da odu negdje vani pa treniraju tokom ljeta.

"Sada imaju priliku da u Centru Skenderija uživaju u ljetnom klizalištu, tako da su od 15. juna počeli s treninzima", kazao je Kapo, te dodao da su osmijeh i radost djece nešto što ih čini sretnim.

Kada su u pitanju građani, rekreativci, za njih su predviđena tri termina u toku dana - u 12.00, 18.00 i 20.00 sati. Termin traje sat i 15 minuta. Ulaz je četiri KM. Oni koji ne posjeduju svoje klizaljke mogu ih iznajmiti u Centru Skenderija za tri KM, a korištenje ormarića za opremu je jedna KM.

"Mislim da smo zaista cijenu prilagodili našim građanima, ako uzmemo u obzir da je ipak ljetni period i da su troškovi održavanja leda puno veći nego u zimskom periodu. Sretni smo da jedan ovakav projekat možemo da prezentiramo građanima i da im omogućimo da uživaju u Skenderiji", ističe Kapo.

S obzirom na to da je još prisutna bojazan od koronavirusa, kaže da im je zdravlje ljudi najbitnije, te da se time vode u Centru Skenderija. Na ulazu su postavljena dezinfekciona sredstva, a nezaobilazno je i korištenje maski.

"To je ono što je neophodno. Kada dođete na led, neko zbog disanja, da li je koristi ili možda spusti, ali ono što je jako bitno, svi klizači, većinom imaju odstojanje od dva metra, jer svako kliže za sebe i ne voli da je neko blizu njega. Centar Skenderija uvažava restrikcije. Na sam termin ne može doći više od 100 posjetilaca. U prvih pet dana otprilike se taj broj kreće od 30 do 50, možda malo više u noćnom terminu, ali to ne prelazi broj od 60-70 osoba", kazao je Kapo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti