Karlovarske mineralne vode i Pepsico kupuju Knjaz Miloš

05.06.2019. 13:06 / Izvor: Akta.ba
Karlovarske mineralne vode i Pepsico kupuju Knjaz Miloš

Transakcija će biti završena nakon što antimonopolske komisije na tržištima Srbije i Crne Gore daju odobrenje, što se očekuje tokom trećeg kvartala ove godine.

Najveći distributer bezalkoholnih pića u centralnoj Evropi "Karlovarske mineralne vode" i globalni prozvođač hrane i pića "Pepsico" dogovorili su zajdničko ulaganje i kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji "Knjaz Miloš", jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije "Knjaz Miloš" u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su "Knjaz Miloš", "Akva viva", "Guarana", "Remiks", "Gusto" i druge, saopšteno je iz kompanije "Pepsico" koja posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom svijeta. 

Transakcija će biti završena nakon što antimonopolske komisije na tržištima Srbije i Crne Gore daju odobrenje, što se očekuje tokom trećeg kvartala ove godine.

Srbijanska kompanija "Knjaz Miloš", sa sjedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina. 

"Pepsico" i "Karlovske mineralne vode" uspješno sarađuju u centralnoj Evropi. 

Kompanija "Karlovske mineralne vode" je proizvođač i distributer "Pepsico" pića u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer "Pepsico" grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

Generalni direktor kompanije "Karlovske mineralne vode" Alesandro Paskvale je rekao da novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i zaposlenih. 

"Udruženim snagama `Karlovske mineralne vode i `Knjaza Miloša`, obezbijedićemo najvišu vrujednost za kupce i potrošače", izjavio je Paskvale. 

Predstavnik "Pepsica" za centralnu Evropu i Balkan rekao je da ova zajendička transakcija poduhvat predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje prisustva ove dvije kompanije. 

Ekskluzivni finansijski savjetnik kompanijama "Karlovske mineralne vode" i "Pepsico" u ovoj transakciji je Raiffeisen banka, dok su pravni savjetnici "Clifford Chance" i Janković Popović Mitić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti