Kasumović: Bazeni u Crkvicama ove godine sadržajno atraktivniji

15.06.2021. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Kasumović: Bazeni u Crkvicama ove godine sadržajno atraktivniji

Bazeni iz 1965.godine.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima, posjetio je jučer Gradske bazene u Crkvicama gdje su u toku posljednje pripreme za još jednu ljetnu sezonu. 

"Ovo su bazeni iz 1965. Nažalost, bivša vlast samo je uzimala novac, a nisu željeli promijeniti ni ventil na bazenima. Pokušali su spinovati da neće biti sezone na bazenima, ali iz priloženog je kristalno jasno da smo učinili sve da osiguramo rad bazena i da to nijednog trenutka nije bilo upitno", poručio je Kasumović.

Nije krio nezadovoljstvo radom i menadžmentom JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, ocijenivši da se prema bazenima ne odnose domaćinski. 

"Zahvaljujem se našem JP Vodovod i kanalizacija, naročito gospodinu Nedimu Šečiću koji je uradio ono za što su me uvjeravali da je nemoguće, odnosno da nema vode. Vode ima dostatno, treba još u narednim danima dotjerati bazene, ofarbati ih, uljepšati plato, pripremiti da to bude na nivou kakav priliči jednom gradu. Građani Zenice će se imati gdje kupati, ali Grad Zenica pravi novi projekat modernog “aqua parka”. To su građani zaslužili, iako se radi o projektu vrijednom preko 20 miliona maraka", naglasio je Kasumović.

Pozvao je sve građane Zenice da ove godine osvježenje od ljetnih vrućina potraže upravo na bazenima u Crkvicama, za koje će se potruditi da sadržajno i ambijentom budu atraktivniji nego prethodnih godina, saopćeno je iz Grada Zenica.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti