Katica: Izgradit ćemo zgradu MUP-a KS

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Katica: Izgradit ćemo zgradu MUP-a KS

26.06.2019. 10:30 / Izvor: N1

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić te pravobranilac KS Kemal Karić održali su prvi sastanak s predstavnicima upravljačkih struktura Vodovoda i kanalizacija Sarajevo, a na temu izgradnje nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

"Skupština KS je već ranije zadužila Vladu i Ministarstvo unutrašnjih poslova da rade po ovom pitanju. Lokacija koju pregovaramo s menadžmentom ViK-a, a gdje će se nalaziti nova zgrada MUP-a KS jeste zemljište u ulici Kolodvorska koje je državno zemljište. To je lokalitet koji se nalazi u centru grada i koji je savršen za adekvatno funkcionisanje Ministarstva, s obzirom na sve njegove specifičnosti, efikasnosti, sigurnost i unapređenja rada ove institucije. Siguran sam u to da ćemo u u ovom mandatnom periodu izgraditi zgradu MUP-a KS", kazao je Katica, dodajući da će se iznaći rješenje koje će biti u korist i ViK-a i MUP-a, a posebno u korist građana Kantona.

Ministar je naglasio da bi MUP ispunjavao zakonom propisane nadležnosti, pored ljudskih, neophodno je osigurati i adekvatne materijalno-tehničke resurse, kao objekte za smještaj i rad uposlenika odnosno prostor za smještaj ljudi i opreme koji bi 24 sata bili zaduženi za praćenje sistema videonadzora, radioveze, telefonije i druge poslove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti