Katica posjetio MUP BPK Goražde: Podržat ćemo prijem novih policajaca

24.10.2021. 14:11 / Izvor: Akta.ba
MUP KS

Foto: Akta.ba

Podržat ćemo prijem novih policajaca, uz primjenu metodologije i testiranja iz Kantona Sarajevo, rekao je Katica.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica posjetio je u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i tom prilikom razgovarao sa ministrom Arminom Mandžom i policijskim komesarom Uprave policije MUP-a BPK Ademom Lakovićem.

Tema razgovora bila je bezbjednosna situacija u Goraždu i regiji za koju je, ovom prilikom, iznesen zajednički stav da je na zadovoljavajućoj razini.

Ministar Mandžo se zahvalio ministru Katici na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, uz poseban naglasak na donirana sredstva od prije dvije godine, kada je Uprava policije MUP BPK-a Goražde veoma dobro opremljena sa materijalno-tehničkim sredstvima i opremom od strane MUP i Vlade KS.

Ministar Katica je naglasio da Kanton Sarajevo ima veliki senzibilitet prema ovom kantonu, kao i da je intencija Vlade KS da i u buduće pomaže ovoj bosanskohercegovačkoj regiji.

Napomenuo je i da postoji volja da se finansira obuka još 25 policajaca u čin "policajac".

"Sa ovih 25, radilo bi se o 50 novih policajaca, čiji prijem bismo podržali pod uslovom da se obavi po metodologiji i načinu testiranja koje ovih dana sprovodi MUP KS, a koji je definitivno najtransparentniji način do sada", istakao je ministar Katica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti