Kayak iz Kostajnice šije biciklističku i skijašku opremu za Italijane

17.07.2019. 12:09 / Izvor: Akta.ba

Prije šest godina su u Kostajnici pokrenuli proizvodnju opreme za bicikliste, a sada kroz modernizaciju pogona žele učvrstiti svoju poziciju na tržištu.

Tekstilna firma Kayak d.o.o iz Kostajnice podnijela je zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za proširenje svog proizvodnog objekta. Riječ je o pogonu za proizvodnju sportske, biciklističke odjeće koji se nalazi na parceli označenoj sa k.č. 52/4 KO Mrakodol u Opštini Kostajnica, saznaje Akta.ba.

Ova firma šije opremu za poznati italijanski sportski brend Sicleri. Prije šest godina su u Kostajnici pokrenuli proizvodnju opreme za bicikliste, a sada kroz modernizaciju pogona žele učvrstiti svoju poziciju na tržištu.

Milena Levak, direktorica firme za Akta.ba je kazala da od osnivanja svakodnevno šire i ulažu u svoju proizvodnju.

"Mi smo tekstilna firma, italijanska investicija, koja trenutno zapošljava oko 220 radnika. Jedan dio našeg pogona je već ranije bio izgrađen, a na njemu smo sada izvršili nadogradnju pogona i tako proširili dio krojnice koja je donijela veći broj šivača", rekla je Levak.

Na pitanje kakvi su dalji planovi ovog malog ali uspješnog preduzeća, Levak je kazala, da pored proizvodnje biciklističke opreme nastavljaju u smjeru šivanja jednog malog dijela opreme za skijanje.

Kada je riječ o zapošljavanju, sigurno da na ovom broju neće ostati, ali da sve zavisi od njihovog vlasnika, naglasila je.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti