Kazazima mirišu eterična ulja sa Konjuha: Otvorena prva sapundžijska radnja

13.05.2014. 10:42 / Izvor: eKapija.ba

Alma Čamdžić, vlasnica je firme Alma derm, registrirane u avgustu kao stari tradicionalni zanat, i bavi se proizvodnjom sapuna, deterdženata, prirodne kozmetike, eteričnih ulja, toaletnih kozmetičkih preparata, sredstava za čišćenje.

Alma Čamdžić, vlasnica je firme Alma derm, registrirane u avgustu kao stari tradicionalni zanat, i bavi se proizvodnjom sapuna, deterdženata, prirodne kozmetike, eteričnih ulja, toaletnih kozmetičkih preparata, sredstava za čišćenje.

"Prije dvije i po godine sa sestrom sam pokrenula biznis, tako da smo registirali firmu Eden aroma, a ja sam se poslije nekog vremena osamostalila. Tako da sestra sada radi u staroj firmi, a ja sam nastavila sa novom firmom", kaže ona za eKapija.ba.

Alma je registrirala svoju firmu kao osnovnu djelatnost, te nastavila proizvodnju eteričnih ulja na planini Konjuhu.

"Uglavnom destilišemo etrična ulja od četinara, bijelog bora, jele, šmrče, ariša, kleke, mente peperite koju otkupljujemo od kooperanata koji plantažno uzgajaju ovu biljku. Na bazi tih eteričnih ulja, koja su veoma ljekovita i imaju širok spektar djelovanja, pravimo kozmetičke preparate. Ova ulja su broj jedan u kozmetologiji i dermatologiji zbog svog antivirusnog i antibakterijskog djelovanja", priča nam Alma, koju smo sreli na Danima ženskog poduzetništva u Sarajevu, gdje je bila jedan od izlagača.

Ona eterična ulja kombinuje sa proizvodima poput meda, polena, propolisa, te onda radi prirodnu kozmetiku, prije svega sapune. Sapune oplemeni sa kozijim mlijekom, polenom, propolisom. Koristi i kukuruzne mekinje, đumbir, cimet, karanfilić.

"Imamo osam vrsta sapuna, zatim melem, koji pravimo na stari tradicionalni način sa smolama četiranara, eteričnim uljima, medom, propolisom. U našoj ponudi su kantarion kreme, nevenove kreme, ulja za masažu koja su dobra kod disajnih i reumatskih tegoba, veoma su učinkovita. Radimo i sredstva za čišćenje na bazi eteričnih ulja, potpuno prirodna", ističe vlasnica Alma derma.

Inače, nedavno su otvorili radnju u Kazazima na Baščaršiji, koja je prva sapundžijska radnja na ovom mjestu. Iako je radnja još u pripremi, možete doći da izaberete sapun ili neki drugi preparat po svom ukusu.

Pored toga njihove proizvode možete kupiti na svim sajmovima u Sarajevu, kao i u Organic shopu na tržnici Markale.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti