Kazne od 3.000 KM za obavljanje djelatnosti mimo naredbe o zabrani

02.04.2020. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Kazne od 3.000 KM za obavljanje djelatnosti mimo naredbe o zabrani

Takvi postupci određenih zakupaca neće se tolerisati i u sprezi sa svim nadležnim organima bit će oštro sankcionisani.

Općina Stari Grad Sarajevo će putem nadležne Službe za opće i inspekcijske poslove svim poslodavcima u toj općini za koje se utvrdi da obavljaju djelatnost protivno zabrani rada od Federalnog štaba civilne zaštite ili da su uklonili oznake općinskih poslovnih prostora sa istaknutog mjesta, naložiti mjere a za neizvršavanje bit će sankcionisani.

"Do sada je na terenu utvrđeno da se, suprotno naredbi Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani rada, odvija djelatnost u nekoliko objekata: dva frizerska salona u ulicama Oprkanj i Kovači gdje se sumnja da se djelatnost obavlja iza zatvorenih vrata, dva ugostiteljska objekta u ulici Mula Mustafe Bašeskije, dok je za jedan butik u ulici Sarači utvrđeno da je uklonjena oznaka općinskog poslovnog prostora sa validnim podacima", saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Takvi postupci određenih zakupaca neće se tolerisati i u sprezi sa svim nadležnim organima bit će oštro sankcionisani.

"Služba za opće i inspekcijske poslove izvršit će obilazak svih općinskih poslovnih prostora. Onima koji su uklonili oznake bit će naloženo da ih, bez odlaganja, vrate. Svi koji ne postupe prema naloženoj mjeri bit će sankcionisani za neizvršenje naloga općinske inspekcije, za što je propisana kazna od 3.000 KM", navodi se u saopćenju.

U objektima u kojima inspektori utvrde da se obavlja određena djelatnost bit će obaviještena nadležna tržišna inspekcija od koje će biti zatraženo da se ovi prekršaji adekvatno sankcionišu, zabrani rad i dostavi povratna informacija Službi za opće i inspekcijske poslove Općine Stari Grad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti