KCUS instalirao antikorupcijski program za prijavu nepravilnosti u radu

11.07.2014. 08:10 / Izvor: eKapija.ba
KCUS instalirao antikorupcijski program za prijavu nepravilnosti u radu

KCUS je instalirao antikorupcijski program "Etička linija" na web stranici KCUS-a, u cilju omogućavanja korisnicima zdravstvenih usluga, građanima i uposlenicima da prijave svaki vid nepravilnosti u radu.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) instalirao je antikorupcijski program "Etička linija" na web stranici KCUS-a, u cilju omogućavanja korisnicima zdravstvenih usluga, građanima i uposlenicima da prijave svaki vid nepravilnosti u radu.

KCUS je usvojio jedinstvenu proceduru sa svakom prijavom koja predviđa povjerljivo postupanje tokom prikupljanja činjenica i dokaza.

Stav uprave KCUS je da niko u najvećoj i najuticajnijoj zdravstvenoj ustanovi u BiH ne smije javni interes podrediti ličnim interesima.

"Odgovornost i integritet je vrhunski imperativ u našem radu, pa u tom svjetlu posmatramo ulogu 'Etičke linije' kao sredstva za afirmaciju javnog interesa. Ponosni smo na činjenicu da koristimo eksterni sistem za prijavu nepravilnosti sa zlatnim standardom jer sistem ne dozvoljava brisanje ili korigovanje sadržaja prijava ili datuma, što omogućava anonimnim prijaviteljima da putem jedinstvenih pin kodova prate status svoje prijave", poručio je prof. dr. Damir Aganović, generalni direktor KCUS-a.

Etičkoj liniji možete pristupiti klikom na baner pod naslovom ETIČKA LINIJA - Anonimna prijava nepravilnosti  koji se nalazi na naslovnici web stranice KCUS-a.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti