KEMIS BH zbrinjava mostarski mulj

14.11.2020. 09:11 / Izvor: Akta.ba
KEMIS BH zbrinjava mostarski mulj

Prema tvrdnjama mreže organizacija Naše društvo, nakon četiri mjeseca rada s oko 30 posto kapaciteta pročistača nataložilo oko 800 tona mulja.

Kemis BiH d.o.o. iz Lukavca pobrinut će se za zbrinjavanje mulja sa Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru nakon što je odabran kao najpovoljniji ponuđač.

Grad Mostar je u augustu raspisao javnu nabavku za transport, odlaganje otpada, pijeska i digestiranog mulja za pročistača, a vrijednost ugovora sa veća je od pola miliona KM.

Uvidom u priloženu dokumentaciju i suštinskom provjerom sadržaja i validnosti dokumentacije, utvrđeno je da ponuda ponuđača "KEMIS BiH" d.o.o. Lukavac ispunjava formalno-pravne, ekonomske i tehničke zahtjeve ugovornog organa, tj. ponuda je prihvatljiva za ugovorni organ i može biti predmet vrednovanja shodno utvrđenim kriterijima, navodi se u odluci.

KEMIS BH je najveći izvoznik opasnog otpada iz BiH u zemlje EU, a za skladištenje opasnog otpada do njegovog konačnog zbrinjavanja u spalionicama zapadne Evrope, raspolaže sa specijalnim skladišnim kapacitetima ukupne površine cca 8.000 m2''. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti