Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kibernetički napad na mrežu benzinskih stanica Energopetrola

INA Grupa je pod kibernetičkim napadom koji je započeo 14. februara 2020. oko 22 sata.

17.02.2020. 12:25 / Izvor: Akta.ba

INA Grupa je pod kibernetičkim napadom koji je započeo 14. februara 2020. oko 22 sata i koji je utjecao i na mrežu benzinskih stanica Energopetrola u Bosni i Hercegovini. 

"Napad je uzrokovao poteškoće u radu pojedinih informatičkih sistema, što povremeno može utjecati na normalan rad, primjerice, otežanu autentifikaciju plaćanja MOL korporativnim karticama. Unatoč navedenom, opskrba tržišta je sigurna. Prodaja goriva na našim maloprodajnim mjestima se nastavlja neometano. Provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom ili plaćanju Ina ili bankovnim karticama", saopćeno je iz kompanije Holdina, dodajući kako se poduzimaju svi koraci u cilju što bržeg otklanjanja svih poteškoća u radu sistema.

Iz kompanije su uputili izvinjenje svim kupcima za eventualne neugodnosti koje je ova situacija mogla prouzročiti i mole za razumijevanje i strpljenje do ponovne pune uspostave sistema. 

O daljnjem razvoju situacije javnost će biti pravovremeno obaviještena, dodaje se u saopćenju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti